dijous, 15 de març del 2018

En un país i en un món convulsos

Catalunya està vivint una situació difícil, convulsa, amb problemes greus per encarrilar el futur. I més enllà de Catalunya cada dia rebem notícies més difícils de pair: la guerra de Síria i el drama de Palestina són, en aquest moment, les situacions més visibles de tot el que està passant a la regió oriental del Mediterrani, però n’hi ha moltes més, i a molts més llocs; i aquí, en les nostres democràcies occidentals, l’auge dels populismes més impresentables fa por.

Caldrà molt d’esforç per reconduir tantes situacions difícils. Els polítics han de demostrar aquí la seva capacitat i la seva voluntat. Però caldrà també que cadascú miri d’aportar-hi tot allò que sàpiga i pugui, ni que sigui només intentant sembrar opinions i visions de les coses al màxim de constructives, creadores de confiança, desitjoses d’un món d’homes i dones veritablement lliures i iguals.

Però hi ha també una altra contribució important que podem fer en aquest moment. I aquesta contribució és posar els ulls en la nostra ciutat, en Viladecans, i treballar per tot allò que pugui ser una vida millor per a tothom. Mitjançant les entitats, mitjançant la vida social i política, mitjançant el que sigui. Fer un Viladecans millor farà que Catalunya sigui millor, que Espanya i que Europa siguin millors, que el món sigui millor. 

Nosaltres, des del Punt de Trobada, ja fa un parell de números que vam iniciar una campanya per recollir totes aquelles propostes que qualsevol viladecanenc o viladecanenca, personalment o en col·lectiu, vulgui aportar per millorar Viladecans. En el número passat en vam posar dues. En aquest número en posem unes quantes més. I us convidem a afegir-vos-hi. No us ho penseu més i envieu-nos la vostra contribució a les “Propostes per a Viladecans”. Per una ciutat millor, per un país millor, per un món millor.