dissabte, 15 de juny del 2019

Dia mundial de la diversitat per al diàleg i el desenvolupament

Avui 21 de maig, aprofitant el dia dedicat al diàleg i a la diversitat, les alumnes i voluntàries de Càritas del “Pla Acull”, hem assistit a la xerrada “Dona, diversitats i convivència” a càrrec de Fàtima Ahmed de l’associació intercultural Diàleg de Dones.

Aquesta associació intercultural és un espai d`acollida i socialització per a dones immigrades. Va néixer a Barcelona sense ànim de lucre amb la voluntat de contribuir, a través del diàleg intercultural en clau femenina, a la cohesió del barri i de la ciutat, facilitant el coneixement de la societat d’acollida amb l’objectiu de guanyar autonomia i afavorir la identificació amb el nou territori. Incentivant la participació en la vida del barri, de la ciutat i de la societat en general com a veïnes i ciutadanes de ple dret.

Tots aquest objectius i més son els que coincidim a Càritas amb el projecte Acull: volem establir ponts de diàleg entre persones que comparteixen territori però són de cultura, costums, creences i procedència diverses, fomentant la interculturalitat i el coneixement de l’altre.

Ha estat una xerrada activa on els assistents han pogut dir-hi la seva. Sempre és enriquidor poder escoltar altres experiències arreu del territori i que ja estan en dansa i funcionen.

En aquesta tasca d’acompanyament a la dona immigrada i en el seu procés d’integració ens hi sentim molt identificades, i volem donar les gràcies a la Fàtima Ahmed per haver-nos explicat la seva experiència apassionant i trencadora de tants tòpics.

Montse Pastor i Pujadó