dissabte, 15 de juny del 2019

Un nou Ajuntament

Arran de les eleccions del passat 26 de maig, el nostre consistori ha canviat de composició. Un canvi en el qual el que més destaca és la pujada del PSC, que aconsegueix la majoria absoluta, i la pujada, també, d’ERC, que es converteix en la segona força municipal. També és destacable l’augment notable del vot al conjunt de les esquerres, i la bona notícia que l’extrema dreta no hagi entrat al consistori. D’acord amb aquests resultats, Carles Ruiz ha estat elegit novament com a alcalde de Viladecans.

Des d’aquesta revista, voldríem en primer lloc felicitar-nos. Novament, els viladecanencs i viladecanenques ens hem aturat a pensar en la nostra ciutat i a veure qui ens semblava més adequat per governar-la, i hem anat al corresponent col·legi electoral a dipositar-hi el vot. Això és un bon senyal de salut cívica. Però més ho és encara constatar com una colla de conciutadans i conciutadanes nostres han fet més que això: han format candidatures electorals, han preparat programes, i han participat activament, de diverses maneres, en l’esforç de la campanya electoral. I això encara és un més bon senyal de salut cívica, i mereix, doncs, que ens en felicitem.

En segon lloc, voldríem felicitar especialment a les dues forces que han vist com la majoria de ciutadans els donaven suport: el PSC i ERC. En mesura diferent, com és obvi, però en tot cas, amb una responsabilitat clara: tots dos, cada un en el seu lloc, i amb capacitat també de col·laborar, han de treballar amb especial voluntat per fer de la nostra ciutat un lloc on cada cop valgui més la pena viure-hi.

I en tercer lloc, voldríem dir-nos els uns als altres que no n’hi ha prou amb haver votat. La democràcia no és només això. La democràcia és que tots i totes, cada dia, treballem amb aquesta mateixa voluntat de fer una ciutat viva, participativa, justa, equilibrada, on ningú no visquin en cap exclusió. I aquesta és la tasca de tots els regidors i regidores, la tasca de totes les formacions polítiques, i la tasca de tots els ciutadans i ciutadanes,.