dijous, 15 d’abril del 2021

El Mamut de Viladecans, recull de premis.

Fa unes setmanes, en una xarxa social, la Coordinadora d’Entitats del Mamut de Viladecans feia una publicació sobre els premis obtinguts al llarg del seu recorregut. No gaire gent tenia present que la Coordinadora havia estat mereixedora d’alguns reconeixements. És per això que vull fer un petit recull del que han estat el guardons obtinguts en aquests poc més de deu anys de vida del Mamut de Viladecans.

El primer reconeixement va ser al 2010, un any després de començar el projecte del Mamut de Viladecans, i va ser un dels premis de Cohesió Social i Compromís Cívic en la seva IV edició. Són uns premis que concedeix l’Aula de Formació Joan N. García-Nieto, una figura prou coneguda en la lluita obrera del Baix Llobregat.

I va obtenir un accèssit.

Al desembre del 2011, tornava a tenir un nou premi. Aquesta vegada es tractava del premi Pau Bertran i Ros, VII Premis de reconeixement cultural del Baix Llobregat. Un premi de cultura popular al projecte del Mamut de Viladecans, atorgat pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

Al novembre del 2015 tornava a estar premiat al reconèixer, als Premis BEST del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, la Mamullada com el millor projecte estratègic portat a terme per una entitat de cultura popular.

I per últim, a l’any 2019 el Mamut de Viladecans va tenir una Menció Especial als III Premis Antoni Carné a l’Associacionisme Cultural Català.

Després del 2019, tothom sap com han estat els esdeveniments. Concretament, per la cultura popular, ha estat un parèntesi que encara dura. De tota manera, esperem sortir com abans millor d’aquest atzucac i que aviat es torni a recuperar l’activitat festiva i cultural del Mamut de Viladecans i que siguin molts més els reconeixements que aquest projecte pugui assolir.

Miguel de la Rubia