dissabte, 15 de gener del 2022

Els pessebres no s’aturen


Ja ha passat un altre Nadal i des de la Associació de Pessebristes de Viladecans podem fer un resum de les nostres activitats. Hem continuat sota els efectes de la pandèmia, amb totes les limitacions que això comporta. Les principals activitats en grup han estat suspeses, per això no hem pogut realitzat els cursets de pessebrisme, ni l’infantil ni el de adults, però sí que hem fet el concurs de dibuix dels nens de catequesi. El que hem pogut recuperar ha estat  l’exposició de diorames a la Torre del Baró, tot i que amb limitacions d’aforament.  

El format de la Exposició  ha variat una mica, amb la majoria dels diorames exposats a dins de la sala de exposició i instal·lats en una nova estructura que ens facilitarà el muntatge en properes exposicions. Aquí hem d’agrair a l’Ajuntament de Viladecans que ens hagi cedit un espai en un dels seus magatzems per guardar els nostres diorames i per treballar en el muntatge d’aquesta estructura.

A l’Expo d’aquest any hem tingut  diorames de la nostra Associació, algunes maquetes d’edificis de Viladecans realitzades pels nostres socis, un pessebre ambientat en una de les barraques reconstruïdes pel Grup Tres Torres, diorames cedits per altres associacions i un pessebre obert, inspirat en l’església de Bohí, realitzat per un dels nostres pessebristes més veterans, el Josep M. Valbuena.

Per tercer any hem instal·lat un pessebre al CC Vilamarina. Fa dos anys hi vàrem instal·lar un pessebre monumental, l’any passat hi vàrem fer una exposició de diorames  i enguany hi hem tornat a instal·lar un gran pessebre monumental. Sobre la base d’un pessebre cedit per la Associació de Pessebristes de Barcelona, hem creat un bonic  pessebre amb un fons de muralles, una ciutat i muntanyes, amb un telefèric i tot.  L’esforç ha estat considerable, però pel resultat ha valgut la pena.

També hem fet el concurs de pessebre tradicional, amb el format fotogràfic que vàrem estrenar l’any passat, un format que enguany han anat adoptant la majoria d’Associacions de Pessebristes. És un format on els participants ens envien per mail  fotografies dels seus pessebres  i que ens permet arribar a molta més gent però que suposa un major esforç per fer-nos conèixer.  Esperem que de mica en mica vagi creixent la participació.

Tot i les dificultats, un any més hem continuat amb la tasca que és el motiu de ser de la nostra entitat,  mantenir aquesta tradició tan bonica que és la de fer el pessebre, sigui tant com a pessebre tradicional com  com a diorama. Esperem que aquest 2022 puguem ja tornar a recuperar totes les nostres activitats habituals.

David Madrenas