dissabte, 12 de gener del 2008

Invisibles


Nens soldats, “chagas” i la malatia de la son són algunes de les cinc problemàtiques que es van poder fer visibles, per als viladecanencs, el passat mes a l’Àtrium. Es tractava de la presentació a Viladecans de la pel·lícula–documental Invisibles produïda per Javier Bardem i nomenada als “Premios Goya” com a millor documental.
L’Ajuntament i Metges sense Fronteres han fet possible la presentació, a Viladecans, d’un tipus de cinema, del qual sovint poca gent gaudeix. A més, aquest film va ser presentat per Metges sense Fronteres, una important ONG que participa en uns 500 projectes solidaris a 75 països, i que ha patit en carn pròpia la violència amb el segrest de dos cooperants a Somàlia els últims dies de desembre.
El documental ens mostra la llunyania de les nostres vides amb les realitats de diferents parts del món. Ens fan visibles com la manca de recursos i la guerra condicionen el dia a dia de milions de persones i com la mort, la pobresa i la desolació són companys de viatge dels protagonistes d’aquesta pel·lícula. Invisibles ens convida a la reflexió i ens emplaça a lluitar per un altre món més just i solidari.
Miguel de la Rubia