dissabte, 12 de gener del 2008

Nomenament injust a Viladecans


Des de fa aproximadament vuit anys en el Jutjat de Viladecans exercia de substitut de jutge de pau la Sra. Santos Godino, la qual sense cap retribució econòmica ha estat realitzant aquesta funció. En els darrers anys i a causa de l’avançada edat i per motius de salut del titular del Jutjat el jutge de pau Sr. Lluís, d’aquesta funció se’n va fer càrrec la Sra. Santos, d’una forma totalment desinteressada, simplement exercint en benefici del ciutadà.
Doncs bé, quan la plaça de jutge va quedar vacant per la renúncia presentada pel titular Sr. Lluís, la Sra. Santos es va adreçar a l’Ajuntament per presentar la seva sol.licitud per a l’esmentada plaça, però no li va ser acceptada, i l’explicació va ser quue calia seguir un protocol, però en paraules de l’alcalde Sr. Carles Ruiz, no hi havia cap problema ja que ell donava el seu suport a la presentació per a la plaça de jutge de pau a la Sra. Santos Godino.
Posteriorment i sense més comentari s’ha decidit que la plaça de jutge de pau de Viladecans és per al Sr. Secundí Roca, amb la qual cosa s’ha incorregut en una il.legalitat, ja que no ha estat publicat al Butlletí de la Província ni s’ha fet públic en cap altre òrgan oficial, com és ara el tauler d’anuncis de l’Ajuntament, que hi havia aquesta plaça vacant.
I per últim i això sí que ens sembla totalment deplorable, que una persona que té la pretensió d’exercir de jutge de pau no hagi tingut la delicadesa d’adreçar-se a la Sra. Santos Godino que fins a l’últim moment ha estat exercint les funcions de jutge de pau. Un jutge per damunt de tot ha de tenir ètica i bones formes.
Ens informen que el dia 19 de desembre va morir el molt estimat jutge de pau Sr. Lluís. Que aquestes ratlles serveixin per donar el nostre reconeixement a la gran tasca duta a terme en el jutjat i a la seva gran vàlua tant professional com humana.
Amalia Mazón