dimecres, 15 d’octubre del 2008

Caviga: la inauguració




Caviga és un centre ocupacional per a persones amb disminució que funciona des de fa uns quatre anys amb seu a Viladecans, tot i acollir nois i noies de Castelldefels, Gavà, Begues i Sant Climent. El centre és a la zona de Can Calderon. Es va inaugurar amb el mínim equipament per a funcionar, però des del setembre passat compta amb un hortet i unes noves instal·lacions esportives i informàtiques. Per aquest motiu hem demanat a un petit grup d’usuaris del centre com han viscut ells aquesta millora. Especialment emotiva ha estat la inauguració d’una petita caseta de fusta, on es guarden les eines de l’hort, que ha estat donada per la família de Cristóbal Escobar, un noi que havia estat usuari del centre de Gavà “La Bòbila” i que no va arribar a entrar a Caviga perquè va morir abans. La seva família ha volgut així conservar la seva memòria en un entorn humà que per a ell va ser tan important.

El passat 23 de setembre del 2008 al Centre Ocupacional Caviga van venir els representants del ajuntaments de Castelldefels, Viladecans i Gavà, de l’empresa Metaldyne, de l’Obra Social “La Caixa”, de la Fundació Adecco, i del Consell Comarcal, a més del germà del Cristóbal Escobar Martorell, els quals van tenir la “culpa” que es portés a terme la inauguració.
Va ser un dia en el qual els nois i les noies del centre no solament van fer els cartells de les entitats amb alegria, sinó que amb immensa alegria... quina gran alegria! I aquells nois, fins que no va arribar el gran dia, van esperar amb ànsia. Amb un somriure a la boca i el pit encara ple d’alegria explicaven als seus amics el que va passar, ja que una inauguració no es fa cada dia. Però lo bonic que va passar era com els familiars veien els seus fills i filles, germans i germanes, etc. com se’ls posaven els ulls com taronges, semblaven il·luminats com si fos Nadal... no n’hi ha per menys!
Ara tenim un camp d’esports amb futbol, bàsquet, bitlles, petanca, i una taula de tennis taula. Tot això implica que al Centre Ocupacional Caviga es pugui fer esport. També tenim una zona enjardinada i bancs. A més a més comptem amb una nova sala d’informàtica més ben equipada que ens permetrà fer la revista a uns usuaris que estem molt agraïts amb la informàtica.
Cristóbal era un noi al qual només el coneixien molt pocs dels nois i noies que van estar a la Bòbila. El regal que ens va fer la seva família va ser la “caseta Cristòbal” i va ser un gran gest. Allà guardem els estris per cuidar el nou jardí i per conrear hortalisses i verdures al nou hort amb el que comptem. Tot el material esportiu, la gespa, l’hort, els bancs i la informàtica també són de Cristóbal. Aquests nois i noies s’ho mereixen i també Cristóbal, tot i que no pugui gaudir-ho amb nosaltres.
Gràcies a les entitats i persones que han fet possible aquesta gran inauguració.
Usuaris i usuàries del SOI (Servei Ocupacional d’Inserció) del Centre Ocupacional Caviga