dilluns, 11 d’abril del 2011

El Mamut i la Torre Modolell


Aquest any, a la rua de Carnestoltes, es va proposar a les entitats participants que tinguessin en compte, en les seves carrosses, el Mil·lenari de Viladecans. I les entitats, en efecte, van imaginar les carrosses partint de símbols viladecanencs. I el fet és que, vist el conjunt, dos símbols sobresortien per damunt dels altres: un de ben recent, el Mamut, i un altre amb més història, la Torre Modolell.
Resulta molt agradable veure com el Mamut ha quallat com a símbol ciutadà. Les entitats que hi hem treballat per fer-lo possible, i l’ajuntament que hi ha col·laborat amb bon encert, podem estar-ne satisfets. Ara es tracta de continuar endavant per aquest camí, i anar-hi sumant entitats, i gent, i idees, i ganes. Per aquest camí continuarem, amb la col·laboració de tots.
I també resulta molt agradable veure com la Torre Modolell és reconeguda àmpliament com el nostre gran símbol històric i monumental. Tothom de fora que ve a visitar.-nos, quan li ensenyem la Torre Modolell i el seu entorn, queda agradablement sorprès. I aquí també hi ha coses a fer, i més que amb el Mamut. Ara que ha quedat aparcat –de moment a causa de la crisi, però confiem que sigui definitivament– el projecte de remodelar la Torre incrustant-hi un gran edifici modern que destruïa part del conjunt, caldria replantejar el que s’hi vol fer. La Torre Modolell, tota sencera, amb el jardí i amb les escales que hi porten i que en formen part inseparable, són la nostra principal riquesa arquitectònica. Doncs així l’hem de mantenir, i recuperar, i revitalitzar, i explicar. N’hem de fer un palau cívic del qual tots ens en puguem sentir orgullosos.