dimecres, 20 d’abril del 2011

L’hospital, sí! Però amb raonament, coherència i lleialtat.


L’ampliació de l’Hospital de Viladecans, és imprescindible. Si senyors. Totalment d’acord. I el conseller de Salut Boi Ruiz ha confirmat als alcaldes de Viladecans, Gavà i Castelldefels que el projecte segueix endavant, i les obres s’iniciaran com a molt tard l’any 2013, un cop aprovat el projecte executiu que s’està elaborant.
És el que estem reclamant des de CiU-Viladecans des de fa anys. El Tripartit també semblava estar-hi conforme. Recordem que va ser l’exconsellera Geli (disposant del més gran pressupost destinat a salut de la història i que va deixar uns compromisos de 850 M€ en un sol any, pels quals no tenia finançament, tot i baixar el sou dels treballadors i reduint concerts), es va comprometre a la seva ampliació (2007-2010).
Durant aquest temps en què s’havia de fer i no es va fer, no hem escoltat queixar-se a cap alcalde socialista i ara, quan l’actual govern no portava encara 100 dies, han vingut amb unes exigències que no han tingut en set anys. No serà l’efecte que els causa trobar-se a les portes de la campanya de les eleccions municipals?
És per aquest motiu que ens cal demanar sentit comú. El retard ve originat perquè el govern del Tripartit no va complir amb el que s’havia compromès i la ciutadania l’hi reclamava, en un moment en què tot i que els fons pressupostaris ho permetien, no van saber o no van voler prioritzar les necessitats hospitalàries de la nostra zona.
L’Hospital de Viladecans, així com tot el teixit sanitari, actualment es troba supeditat a una situació econòmica de la qual no n’és responsable l’actual govern. Malgrat tot, sabem que el conseller de Salut de la Generalitat és conscient del grau de prioritat que té tirar-ho endavant el més aviat possible. Nosaltres des de CiU de Viladecans, hem estat, estem i seguirem estant, al costat de tots els que demanen l’ampliació de l’Hospital. Això ens ha fet actuar on s’havia de fer. Motiu pel qual podem anunciar amb confiança, que el projecte executiu entrarà en els pressupostos del 2011, per passar després a la fase de licitació i contractació, i previsiblement les obres s’iniciaran el 2013.
És evident que el polítics hem de lluitar en favor de les necessitats de la ciutadania que són justes. És el nostre deure. Però ens cal ser conscients de quines són les circumstàncies de cada moment i de quina és la responsabilitat de cada sector. Però això sí, amb raonament, coherència i lleialtat.
Salvador Obiols

1 comentari:

Osselin ha dit...

Jo hi vaig néixer quan només hi havia monges amb mala llet, eren altres temps :)