dimarts, 12 d’abril del 2011

El PSC respon a la pregunta

És indubtable que hem fet de la cultura es un eix estratègic de Viladecans: l’Atrium, el festival de teatre AL CARRER i l’Ateneu de les Arts, que és una de les poques iniciatives culturals que s’han posat en marxa en aquests anys de dificultats. El futur de la cultura a la ciutat es basa en continuar impulsant aquestes estratègies de foment de la creació, la formació i la divulgació. I cal anar més enllà, fer de Viladecans un espai idoni per als nous sectors i indústries culturals, com l’audiovisual, alhora que mantindrem la inversió per recuperar el patrimoni històric material i immaterial de la ciutat.
En matèria d’educació pensem que la comunitat educativa s’ha d’implicar en el seu entorn, per això mantindrem programes escola-barri, i l’obertura dels patis de les escoles, i traçarem pactes amb tots els col·lectius ciutadans per impulsar la corresponsabilitat i la col·laboració en la implementació del Pla de millora d’Èxit escolar. També exigirem a la Generalitat el compliment dels compromisos d’inversió per al nou institut, la posada en marxa de nous cicles formatius i la construcció de les escoles Mediterrània i Viladecans IV. Fomentarem la innovació en els centres educatius amb treball conjunt entre els centres i empreses TIC del municipi, per tal de potenciar projectes conjunts.
Carles Ruiz Novella

Per un problema de coordinació, en el número passat no vam publicar la resposta del PSC a la pregunta que llavors fèiem: “Quines propostes fa el teu partit per fer front a la crisi a Viladecans?”. Aquí la incloem.
La generació de l’activitat econòmica i, per tant, d’ocupació i creació de llocs de treball, ha estat i és un dels objectius principals de Viladecans. En aquest sentit, malgrat que a la ciutat hi ha més oportunitats, encara hem de seguir treballant decididament per aconseguir que augmenti l’oferta i, per tant, l’autocontenció laboral del municipi.
La crisi econòmica i financera ha alentit el procés per aconseguir aquests objectius. Però hem posicionat Viladecans com una ciutat metropolitana atractiva i amb entorns innovadors i de qualitat per a la ubicació d’empreses. La complicitat, els acords i les aliances amb els diferents agents, econòmics i socials, i de la pròpia ciutadania, ha de ser una de les claus per continuar avançant.
La proposta per aconseguir-ho es basa en impulsar un nou model econòmic basat en la diversificació, definir els plans de desenvolupament de les zones d’activitat econòmica, detectar, incentivar i atraure talent, continuar impulsant emprenedoria i suport a la creació, creixement i consolidació d’empreses, potenciar els serveis d’assessorament a emprenedors i continuar treballant per millorar la formació i la qualificació professional.
Carles Ruiz Novella

1 comentari:

Noland ha dit...

Como partido representante del estado. desde mi perspectiva, son solo titulares sin fondo ni forma. La cantidad de ciudadanos que no culminan sus estudios es del 90%. Si no han sido capaces de hacer una reforma que elimine la atroz enseñanza que se está impartiendo y que a los resultados me limito. Mas malas escuelas es solo un albergue para contener la mano de obra sin cualificación, fuera de la vista. La política lingüística también nos relega a puestos inferiores con relación a las oportunidades que existan fuera de Catalunya (que es el resto del mundo y no al revés). Acercar la cultura al pueblo es una cosa y mantener distraída a la audiencia otra muy distinta. Las mejoras tecnológicas prometidas y de las cuales se han obtenido varias menciones y premios, no están casi desarrolladas. Mucho ruido y pocas nueces. Particularmente creo que nuestro alcalde se mueve en un circulo social distinto al de su pueblo y la perspectiva de su partido está alejándose de la realidad cada vez más.