divendres, 15 de juny del 2018

Propostes per a Viladecans

Durant tot aquest any, des de Viladecans Punt de Trobada us convidem a elaborar propostes per a Viladecans. Propostes per millorar la vida de la gent de la nostra ciutat, des de qualsevol punt de vista. 

Us convidem a cada un dels lectors i lectores d’aquesta revista a aturar-vos un moment, agafar alguna eina d’escriure, pensar quines coses us sembla més important de fer o millorar o canviar a Viladecans, i enviar-nos-les. 

També convidem a fer això mateix a les entitats de tot tipus que funcionen a la ciutat, que són moltes i actives: atureu-vos un moment, penseu en el conjunt de Viladecans –també podeu pensar en els objectius i interessos de la vostra entitat, però no només en això–, i envieu-nos quines coses us semblen més importants de tirar endavant. 

I igualment convidem, tant a persones particulars com a entitats, a estendre aquesta petició a tothom qui vulgueu.

Podeu enviar una proposta, o dues, o les que sigui. Envieu-les, sisplau, a aquesta adreça electrònica: puntviladecans@telefonica.net. 

I podeu firmar-les o no, com vulgueu.

Aquest mes en tenim quatre. Falten les vostres!


Que les furgonetes de repartiment no deixin el motor engegat

No sé si és una qüestió de mandra, o de què. Però el fet és que moltes furgonetes de repartiment, quan s’aturen en algun lloc per fer la seva feina de deixar gènere o recollir-ne, es deixen el motor engegat. I això ho fan no només quan la càrrega o descarrega és cosa d’un moment, sinó també quan és per força estona. I una cosa semblant fan sovint els autobusos. Actuant així, gasten energia, contribueixen a la contaminació ambiental i generen també una forta contaminació acústica. Tres coses nocives per a la ciutadania, i perfectament evitables. No sé jo si hi ha alguna normativa o alguna ordenança sobre el tema, però en tot cas és un tema en què l’administració pública hauria d’actuar per evitar-ho. 

Llars-residència per a persones amb discapacitat

Un habitatge compartit i tutelat per a persones amb discapacitat intel·lectual. Perquè quan ja no puguin viure amb pares o germans, puguin continuar vivint, ben acompanyats, a la seva ciutat.  

Cinema de qualitat a l’abast

L’oportunitat de veure cinema d’actualitat dins la ciutat: en una sala de cinema o en un centre cívic, de forma periòdica i amb tota mena de pel·lícules de qualitat.

Una filmoteca amb els clàssics a la biblioteca

No només cinema comercial, o el cinema que posaven a baix preu periòdics i revistes: totes les obres de Bergman, Tarkovski, Dreyer, Passolini, Antonioni, Truffaut, Visconti, Fellini, Orson Welles, o Huston, Ford i tantíssims altres… De manera que la blblioteca de Viladecans esdevingui un punt de referència per a amants i estudiosos del cinema.