divendres, 15 de juny del 2018

Els pagesos celebren Sant Isidre

 

Com cada any, des de fa 48 anys,  amb motiu de la festa de Sant Isidre, la pagesia de Viladecans, amb la col·laboració de l’Ajuntament, fem a la nostra localitat diverses activitats  per celebrar-la.

Un any més, el passat diumenge 13 de maig,  a les 10.45h, ha tingut lloc una missa solemne, a la parroquia de Sant Joan Baptista, per celebrar la Festivitat de Sant Isidre, patró de la pagesia. A la celebració hi va assistir una representació de la Comissió de la Fira, de la Cooperativa Agrícola de Viladecans, de la pagesia de la ciutat i de l’Ajuntament de Viladecans. En la pregària es va pregar per tots aquells que treballen i viuen de la terra i es va fer record de tots els pagesos que ens van deixar durant l’any. Els assistents a la celebració van poder seguir les pregàries i ofrenes gràcies a que la Cooperativa Agrícola els va facilitar uns fullets en els quals s’explicava la celebració. En la redacció d’aquests fullets hi van col·laborar  pagesos de la ciutat. Les cançons que es van cantar van estar acompanyades pel Cor de l’Església.

Després de la missa, un total de 16 pagesos amb els seus respectius tractors, van participar de la tradicional benedicció. A cadascun d’ells se’ls va fer entrega de un petit obsequi, gentilesa de la Cooperativa Agrícola de Viladecans.

Desprès de la benedicció de tractors va tenir lloc un petit refrigeri per a tots els presents, al pati del Centre Cultural Sant Joan.


Carles Faura