dissabte, 15 de setembre del 2018

Nou i millor hospital de Viladecans

 

Fa molts anys que Viladecans treballa i lluita pel seu hospital. Entitats ciutadanes, la plataforma de professionals, veïns, veïnes, partits polítics, i els ajuntaments sempre hem treballat plegats amb l’objectiu de protegir-lo. Tot i que és un centre compartit amb les poblacions veïnes de Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent ens el sentim molt nostre. La història de Viladecans i la història del propi hospital són indivisibles. 

Per això és tan gratificant veure que properament gaudirem d’un centre on la qualitat de l’edifici estigui en consonància amb la qualitat del servei dels professionals que ens atenen. I evidentment a l’alçada de la qualitat d’un servei bàsic i necessari com és la salut pública.

Tot i amb un centre molt vellet, amb habitacions ingestionables de quatre malalts, passadissos antics i moltes escales, al nostre hospital els equips d’experts i especialistes estan anualment entre els millors llocs dels rànkings d’hospitals del nostre país, també dediquen part de la seva activitat a la producció científica mitjançant la investigació i l’elaboració d’estudis científics vinculats a les diferents especialitats mèdiques. Guanyen premis i fan publicacions constantment. 

Aquesta atenció millorarà amb la pròpia millora de l’edifici, òbviament. Tot serà més ampli i modern fent que el canvi sigui molt notable. Disposarem d’un hospital el triple de gran, amb 158 llits en habitacions de dues persones com a la resta de Catalunya. Els quiròfans augmenten de 5 a 7, fet que ajudarà molt a reduir les llargues llistes d’espera (un dels objectius més importants per a la ciutadania!).

L’atenció dels especialistes, l’hospital de dia i l’espai d’urgències són serveis que també milloraran molt i que són molt importants (tant o més que els llits d’ingrés, podríem dir). Un bon seguiment d’especialista fa per exemple que malalts crònics estiguin estables i es prevenen moltes recaigudes o ingressos no necessaris. Una bona atenció continuada ajuda als malats a detectar desequilibris i actuar ràpidament. A la medicina sabem cada dia millor que la prevenció és la millor eina. 

Físicament el centre serà modern i bonic, el podeu veure amb imatges a la pàgina del propi hospital. La part d’edifici que s’amplia serà majoritàriament la que recollirà els llits i tots els espais d’atenció hospitalària, mentre que l’edifici històric, que es manté en la seva totalitat (cosa molt important per a la nostra ciutat, ja que és la nostra història), es destina a la part més administrativa. Tot plegat en un conjunt enjardinat que donarà un aspecte modern i espaiós. 

Haurem de tenir paciència, totes i tots sabem que les obres seran molestes i que duraran al voltant de quatre anys. És tracta d’un hospital on ha de conviure l’atenció als malalts amb les màquines i els operaris. Per això tot està pautat amb la màxima seguretat, amb diferents fases que sempre garanteixin la confortabilitat dels pacients. 

Tothom podrà trobar tota la informació del seguiment d’obres a la pròpia pàgina de l’Hospital. A l’ajuntament hem posat totes les nostre eines a disposició i ens coordinarem amb l’equip de comunicació de l’Hospital per tal que des d’aquí ajudem a fer tota la difusió que calgui per garantir el màxim confort i informació a la ciutadania. 

Estem orgullosos com a ciutat de la feina feta, tant de veure el resultat de treballar plegats, com de gaudir de l’hospital que realment ens mereixem. 

El sistema sanitari que tenim és un pilar de la nostra societat, construït amb molt d’esforç, mantingut de vegades de miracle, i de necessitat vital. Tots i totes l’hem de reivindicar però també l’hem de cuidar.

Gràcies a tothom per la feina, gràcies també i en especial als professionals que treballen dins l’Hospital de Viladecans per la seva magnifica atenció. 

Gisela Navarro Fuster