dissabte, 15 de setembre del 2018

L’ampliació de l’hospital, en marxa

Finalment, ja han començat les obres. Després d’anys d’esperar-ho i de reclamar-ho, tindrem un hospital més digne, més d’acord amb el que necessitem els ciutadans i ciutadanes de les ciutats i pobles als quals dona servei. 

Ha trigat molt, massa. Les retallades en tants camps dels serveis bàsics ha fet que hàgim hagut de suportar durant massa temps un hospital insuficient i incapaç de respondre a les necessitats de la població.

I ara que ja s’ha desencallat la situació, bo serà no oblidar la lluita constant, durant tants anys, de tanta gent que s’ha mobilitzat reclamant allò a què tenien dret, unes mobilitzacions en les quals han tingut un paper fonamental els mateixos treballadors de l’hospital. I la pressió que en tot moment han fet, també, els nostres ajuntaments. La reivindicació col·lectiva continua sent, i això no s’ha d’oblidar, un dels pilars de la democràcia.

Ara cal esperar que les obres avancin a bon ritme, i no hi hagi endarreriments. I cal estar atents per assegurar que aquest hospital públic tingui també gestió pública. I cal, molt especialment, que el Govern de la Generalitat es comprometi a posar tots els mitjans necessaris perquè l’hospital funcioni bé, o sigui, que tingui tot el personal que ha de tenir, i que no es pretengui estalviar a base de tancar plantes a l’estiu o altres mecanismes d’aquesta mena.