dissabte, 15 de setembre del 2018

Viure Viladecans


Després d’un estiu on les temperatures han escalfat intensament els nostres carrers, ha tornat el setembre. Com cada any el setembre, pels mamuts de Viladecans, representa el període més intens en relació a les sortides festives. En primer lloc, els nostres mamuts van sortir en la Cercavila del Mocador per visitar i agrair la col·laboració dels Mamutaires d’Honor. 

Ràpidament, ens trobem amb l’Aplec de Sant Ramon, el diumenge més proper al 31 d’agost, en el qual els veïns i veïnes de Viladecans, però també de les poblacions veïnes, es troben a l’emblemàtica muntanya amb la nostra mamuteta però també amb altres mostres de cultura popular.


I ja, en la segona setmana de setembre, ens hem trobat l’esperada Festa Major, un moment molt especial per les entitats de la nostra Vila. Moltes persones treballen durant molt de temps per quan arriba aquest moment. No busquen cap tipus de benefici personal, només desitgen que Viladecans sigui més gran i els seus veïns i veïnes s’ho passin d’allò més bé. Festa Major, l’espai on les diferències poden quedar a la calaixera per donar pas a la convivència i el goig, un espai de trobada entre amics i retrobada amb vells coneguts.

És en aquests moments quan els nostres mamuts més bé s’ho passen i viuen una Espavilada cada cop millor i com no, una Mamullada que ja sent un referent tant dins com fora de la nostra Vila, és un espai molt, molt divers i pots trobar «mamullant-se» gent de totes les edats ( de 0 a ... anys), gent de religions o cultures diverses, gent de ideologies oposades, etc. La Mamullada, una activitat en la que col.laboren grups de persones de Viladecans (La Pepa) però a la qual també fan un gran esforç per venir gent de fora com la Colla del Godrac de Mataró, Els SonaqueTomba i la CiA Gral del Foc de Gavà i sobre tot, aquest any, Botafocs de Castelló de la Plana que han recorregut més de 250 Km per ajudar a fer gaudir als i les viladecanenques.

La gent de la nostra Vila respon, cada cop més, tant des del carrer amb els seus estris fent rajar aigua acolorida d’alegria i il·lusió com des de les terrassetes i els balcons on hi ha un munt de col·laboradors que ajuden a «mamullar» la nostra gent i els nostres carrers.

La gent del mamut hem fet un cop més, allò que hem pogut fins i tot patint les remullades de pluja de la Cercavila del mocador o de l’Espavilada. Ens mullem, però ens mullem sobretot per fer que Viladecans sigui una mica més feliç.

Sabem que fer que tots els veïns i totes les veïnes visquin les festes de Viladecans és prou complicat, però des del que està al nostre abast, contribuirem a fer que tothom pugui Viure Viladecans.

Miguel de la Rubia