dijous, 15 de novembre del 2018

Viladecans Art al Comerç


Viladecans acull aquests dies, i fins al 30 de novembre, la primera edició del festival Viladecans Art al Comerç (VAC), una galeria d’art urbana on artistes locals, nacionals i internacionals de renom mostren les seves obres en comerços i en diversos espais dels eixos comercials de la ciutat. 

Entre les obres d’art hi ha àmbits i estils artístics ben diferents: escultura, fotografia, relleu fotogràfic, dibuix i pintura. I no totes les obres marxaran un cop acabi el festival. Els murals, un de Miquel Wert, pintat a la façana del Restaurant Braseria La Carboneria, i un de Guillem Font, pintat a la façana de la sala La Bodegueta, passaran a formar part del patrimoni artístic de la ciutat.

Aquest festival pretén, d’una banda, convidar els ciutadans de Viladecans, i de ciutats veïnes, a gaudir dels eixos comercials del municipi tot passejant i contemplant aquestes obres. D’altra banda, aporta un motiu addicional a turistes i compradors dels centres comercials a acostar-se i descobrir l’oferta comercial i el patrimoni històric i artístic que el Barri Antic de la ciutat els ofereix.

És tracta, per tant, d’una iniciativa que clarament busca dinamitzar el sector comercial de la ciutat, ja que els ciutadans i visitants interessats en l’art hauran d’aturar-se a contemplar els aparadors i, en alguns casos, a entrar als comerços per tal de veure aquestes obres. A més a més, el festival encaixa perfectament amb la tradició viladecanenca de portar la cultura a la ciutat i que aquesta pugui ser viscuda i gaudida, com ja passa des de fa 30 anys amb el Festival de Teatre al Carrer o, més recentment, amb l’activitat Parcs Plens de Plans.

En total, més d’una trentena d’artistes contemporanis participen en el festival exposant les seves obres en 25 punts de la ciutat: Viladecans The Style Outlets, Centre Comercial Vilamarina, Mercat Municipal de la plaça d’Europa, Vilafors, Can Modolell, Torre del Baró, Vintage Company, Museu de Viladecans - Ca n’Amat, Pil-Art, La Bodegueta, Rumin - Estètica Personalitzada, Rambla Modolell, Els Nou Rals, Le Petit Paris Boutique, Castelló Esports, Òptica Ronda, Joieria - Rellotgeria Campos Termens, Calbet Ferreteria, Llibreria Paquita, Restaurant Braseria La Carboneria, Jeans Store, Raquel Floristeries, Constanci Moda, Calçats d’Ara i plaça de les Palmeres.

I per a aquells que ja hagueu visitat tots els comerços i contemplat les obres d’art exposades, a partir del dia 9 de novembre, i fins a la finalització del festival, s’ofereix una nova oportunitat per descobrir noves obres dels artistes participants en el festival. La sala d’exposicions de la Torre del Baró acollirà una mostra col·lectiva sota el títol “Artistes VAC 18”, que permetrà, en un mateix espai, tenir una visió de conjunt dels diferents àmbits i estils dels artistes i de les obres que es poden contemplar a la ciutat. Per tant, aquesta és una oportunitat única per contemplar i comparar obres d’estils diferents que tenen com a principal nexe d’unió la seva originalitat i qualitat artística.


Esperem que la mostra Viladecans Art al Comerç us agradi i que gaudiu visitant la ciutat amb una nova mirada.

Carme Gimeno Berne

Regidora de Comerç i Turisme