dijous, 15 de juliol del 2021

Dijous

Representació de Júpiter extreta
del web https://www.greekartworks.com/

El dia dels déus, de Paul Gauguin

No per repetits, els seus gestos amorosos i els meus semblen menys banyats amb sucre. Són gestos prohibits per als altres, perquè són nostres; són antics, des que el món és món. Són els millors, i quan tornem cadascú a casa nostra, sense més temps ja per compartir-los, els conjurem en molts moments en què la rutina ens aixafa i no hi trobem la sortida.

Ella és per a mi l’aventura frondosa entre boscos verds, el somni rodó que només podem repetir els dijous, el desig dolorosament postergat de dilluns a dimecres i de divendres a diumenge. Per a molta gent el dijous és un dia que molesta, després d’haver superat el dimecres i esperar el gruat divendres.

Per a nosaltres dos, els records que ens deixa, que ens regala cada dijous és la força que relativitza el temps i fa que la resta de dies esdevinguin de tràmit, de trànsit. Per a mi, per a ella, el quart dia de la setmana segons el calendari gregorià fa gust de paradís. Per alguna cosa deu ser que els romans l’anomenaven dies Iovis —“dia de Júpiter”—, en honor del rei de l’Olimp, el déu de déus, el pare de la llum…

Patricia Aliu

patri.aliu@gmail.com