dilluns, 15 de novembre del 2021

L’ermita de Sales, un bon símptoma

Des que el passat 6 de setembre es va reobrir l’ermita de Sales ja restaurada, ha estat molt notable el nombre d’activitats que s’hi han dut a terme: la pregària de Vespres de Festa Major i la missa de Tots Sants, els tallers de música medieval a càrrec de Laura de Castellet, la represa de les visites guiades un dissabte i un diumenge al mes, l’obertura de l’ermita els dissabtes al matí en què no hi ha visites, perquè la gent pugui entrar-hi lliurement a visitar-la o a estar-hi una estona relaxadament i en silenci...

Algunes d’aquestes activitats estan promogudes per l’Ajuntament i d’altres per l’Associació d’Amics i Amigues de l’Ermita juntament amb les parròquies de la ciutat. Però en tot cas, fa un goig notable veure com aquest espai renovat és ben aprofitat per a activitats religioses i per a activitats culturals i cíviques. De manera ben coordinada, l’Ajuntament, les parròquies i l’Associació d’Amics i Amigues han fet una bona feina i han sabut extreure les màximes possibilitats d’aquest edifici tan petit i senzill, i tan assetjat per totes bandes (el cementiri, el tanatori, la central elèctrica, i ben aviat els pisos del Pla de Llevant), però que es manté viu i ferm des de fa 900 anys, sense gaires pretensions però amb una inequívoca vocació de permanència.

L’ermita de la Mare de Déu de Sales és de per si mateixa un important patrimoni ciutadà, i ho serà encara més com més l’aprofitem tots plegats. I és, sens dubte, també, un magnífic símptoma de les possibilitats que tenim a la nostra ciutat quan ens proposem fer bones coses, ajuntant esforços i desitjos, i cercant de fer brollar totes les riqueses que com a ciutadans i ciutadanes podem aportar a la col·lectivitat.