dilluns, 15 de novembre del 2021

Triar com ens alimentem és un dret, no un privilegi

Es hora de veure i entendre el moment crític en què ens trobem. La crisi derivada de la COVID-19 està empitjorant les condicions de vida de moltes persones.

Amb la Campanya JO COM TU, a Càritas treballem perquè tothom pugui comprar a qualsevol establiment d’alimentació els productes que vulgui d’acord amb les necessitats alimentàries, familiars o culturals que tingui.

Imagina’t no poder triar què has de menjar

Aquesta és la realitat de moltes persones en situació de pobresa. Per això, volem distribuir la targeta “Jo com tu”: una targeta bancària de prepagament que permet comprar amb autonomia als establiments comercials d’alimentació.

Per fer-ho possible, necessitem la teva ajuda. La teva col·laboració farà que les famílies ateses puguin triar què volen menjar, comprar amb autonomia i recarregar la targeta “Jo com tu”.

El dret a l’alimentació és el dret a tenir accés a una alimentació adequada i suficient, i que garanteixi una vida física i psíquica, individual i col·lectiva, lliure d’angoixes, satisfactòria i digna.

Jean Ziegler

Ex-relator especial de les Nacions Unides per al dret a l’alimentació

Les persones en situació de pobresa tenen els mateixos drets que nosaltres. És hora de dignificar-ne l’accés a l’alimentació i que puguin triar què mengen, mantenint els hàbits de compra i garantint una alimentació saludable i adequada, adaptada a les necessitats de les diferents edats, creences o dietes. Alhora, promourem el comerç local, ja que podran continuar comprant als punts habituals i no hauran de deixar de fer-ho perquè no tenen ingressos, i tot això gràcies a la tarjeta “Jo com tu”. Col·labora per fer-ho possible.

Contacta amb Càritas trucant al 936525770 o bé escrivint a secretaria@caritassantfeliu.cat.