diumenge, 15 de febrer del 2009

Fundació Cultural Espejo


Fundació Cultural Espejo és una entitat privada, sense ànim de lucre. Aquesta iniciativa, sorgida de Diego Fernández (president), arropada pels seus familiars més propers i el suport incondicional de José Luis Bravo (secretari) és legalment constituïda el novembre del 2002. Per aquelles dates, Diego i José Luis es llencen, literalment, a la sorra, plens d’il·lusió i carregats d’un ambiciós projecte sociocultural per dedicar a la ciutat de Viladecans, desconeixedors de que no era precisament “un camí de roses” la feina que havien començat a realitzar. Aquestes inquietuds ja havien produït el seu primer fruit a principis dels anys 80, al Bar Armonía de Viladecans, situat al número 16 de l’avinguda de Can Batllori. En aquest establiment, regentat pels germans Bravo Ayuso, un grup de joves implicats amb la cultura i la societat, entre els quals es trobaven Diego i José Luis, van decidir fundar una pionera i dinàmica associació cultural-recreativa. Entre les seves múltiples activitats es poden destacar els concursos d’escacs, disco-fòrums i el grup de teatre que va representar el musical “Evita” al Centre Parroquial de Viladecans i al Teatre Maragall de Gavà.
Fruit d’aquestes inquietuds, després d’alguns intents fallits perquè resultava ser una descomunal feina, el novembre de l’any 2002 la Fundació Espejo va ser presentada de manera oficial a la Sala Petita de l’Àtrium Viladecans, comptant amb el suport del nostre ajuntament i personalitats del món sociocultural, entre les quals vam poder comptar amb Elsa López, directora de la Fundació Antonio Gala.
Al llarg d’aquests cinc anys d’existència, Fundació Espejo ha posat en joc totes les seves forces per portar a terme el seu objectiu fundacional: “elevar la cultura al seu màxim exponent i situar Viladecans a l’epicentre cultural de Catalunya i de l’Estat Espanyol. En aquesta feina de fomentar la cultura i reconèixer els mèrits de les persones, en especial dels nostres conciutadans, cal insistir en dues senzilles activitats:
Concurs de caricatures i dibuix infantil. Es realitza durant la Trobada d’Entitats a la Fira de Sant Isidre i premia els guanyadors amb beques per a classes de dibuix i pintutra.
Trobada de poetes de Viladecans, Gavà, Sant Boi i Castelldefels. Se celebra a finals de novembre i té per objectiu retre homenatge a un poeta o poetessa de Viladecans i a una entitat de compromís social amb els habitants de la nostra ciutat.
És d’aquesta manera com fem possible que es realitzi any rere any el nostre clar i senzill lema: “El sentir de la persona s’expressa plasmant-lo”.
Per a més informació podeu entrar a la nostra web: www.fespejo.com. Allà també trobareu un apartat per col·laborar culturalment i econòmicament amb la Fundació.

Telèfons de contacte: 93 647 53 06 i 650 897 467
Correu electrònic: fundacionespejo@fespejo.com