diumenge, 15 de febrer del 2009

Festa Major: amb ganes

Com algú va comentar a la sortida, l’acte convocat pel Punt de Trobada el passat dia 19 de gener era força insòlit: els representants dels grups polítics de la vila, reunits fora de les èpoques electorals, per parlar de temes ciutadans més enllà de l’àmbit oficial i institucional, i per parlar-ne no només entre ells, sinó amb la gent que va voler participar-hi. Una bona experiència, encara que petita, d’acostament de la política i dels polítics a la ciutadania, de la qual val la pena felicitar-se’n. L’acte era, tal com havíem anunciat al darrer número de la revista, una taula rodona per reflexionar sobre el que caldria fer per aconseguir una Festa Major amb més personalitat.
A la pàgina següent trobareu un resum del que allà es va parlar. Aquí, en primer lloc, voldríem manifestar el nostre reconeixement per l’interès amb què tots els grups es van prendre la proposta que els vam fer des de la revista per participar-hi. I en segon lloc, ressaltar les ganes que tothom –tant els representants polítics com el públic assistent– va mostrar perquè la nostra Festa Major (la del 8 de setembre, que és la principal, però també la del 20 de gener) pugui ser cada cop més un moment aglutinador de la vida ciutadana, que refermi la nostra identitat i empenyi la consciència col·lectiva per part de tots, independentment de l’origen o la manera de pensar.
Hi ha feina a fer, sens dubte. Com es va dir, el Consell de Cultura és el lloc adequat per empènyer la participació en aquest objectiu, i caldrà que s’hi faci tot l’esforç perquè aquesta participació sigui ben activa. Per part de la redacció del Punt de Trobada, volem dir que continuarem treballant en aquest tema, juntament amb altres entitats viladecanenques que ens han manifestat ja les seves ganes de fer-ho.