diumenge, 15 de febrer del 2009

Per Sant Sebastià, Medalles d'Honor de Viladecans

Aquest any, la Festa Major d’hivern del 20 de gener ha vist disminuït el seu relleu en deixar de ser festa laboral, a causa de la dificultat que significava per a molta gent que treballa fora de la ciutat compaginar el seu treball amb la festa escolar dels fills i altres incompatibilitats semblants. La decisió és certament discutible, però en tot cas el que voldria dir aquí és que ha anat acompanyada d’una iniciativa que sí que serveix per donar relleu a la festa, i fer que tingui aquell to d’identitat ciutadana de què tants cops hem parlat.
Em refereixo a la concessió de les Medalles d’Honor de la ciutat, que aquest primer cop han recaigut en Manuel Tosca, a títol pòstum, per la seva obra literària i la seva activitat cívica en el món de la cultura, i en Celestino Bravo, per la tasca desenvolupada des de la seva parròquia a nivell social i de defensa dels treballadors en els temps de la dictadura i la transició.
És bona iniciativa, donar valor a les persones i les coses valuoses que tenim a Viladecans. La Festa Major és sens dubte un bon moment per fer-ho. Caldrà continuar per aquest camí.
Josep Lligadas Vendrell