diumenge, 15 de febrer del 2009

L'Ajuntament recupera una joia arquitectònica amb el treball d'un taller ocupacional local

Des de fa poc, Viladecans disposa d’un litoral accessible a tots el ciudatans i ciutadanes de la ciutat. Gràcies a que l’ajuntament va obrir el camí del mar que comunica directament la ciutat amb el futur parc del litoral, d’aproximadament 100 hectàrees i una platja verge de 3 km d’extensió. En aquesta platja verge i gratuïta recuperada per l’ajuntament, es meravellós passejar i banyar-se, personalment crec que val molt la pena. Estic segur que no existeix un entorn litoral així en cap municipi de la costa daurada i molt menys en el Barcelonès.
Integrada dintre d’aquest meravellós entorn i en els terrenys de l’antic càmping del toro bravo, cedits per AENA, es troba Ca la Pilar. Obra de l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch, considerada pels experts en la matèria, com una joia arquitectònica per ser una varietat modernista, no urbana, poc utilitzada a Catalunya. Rep el nom de Ca la Pilar, en honor a Pilar Moragues, que va manar construir-la al 1917.
Aquest valuós patrimoni arquitectònic de la ciutat ha rebut el suport de l’ajuntament que ha decidit restaurar-la per als ciudatans y ciutadanes de Viladecans, una restauració que compta amb un pressupost de 675.000 €.
Part d’aquesta restauració s’està portant a terme per joves de la ciutat de Viladecans mitjançant un taller ocupacional impulsat per l’ajuntament. Bàsicament un taller ocupacional és un grup de joves que estan aprenent un ofici desenvolupant directament les tasques de la feina sota la supervisió d’un expert.
Crec que tot plegat és un encert per a la ciutat de Viladecans, ja que ha fet que la ciutat surti en diferents diaris de tirada nacional i a més a més, els diners públics estan molt ben destinats ja que es recupera una patrimoni arquitectònic únic i a la vegada es forma a joves de Viladecans.
Jo personalment seguiré de prop aquesta iniciativa, i ja tinc ganes de que estigui acabada per visitar-la amb la família.
Cristian Guillamón Rojo