dijous, 22 de març del 2012

Aclariment a l’article “Obras son amores”


Llegint la revista núm. 52 del Viladecans Punt de Trobada, hem trobat l’article “Obras son amores”, en el qual es fa referència al Síndic de Greuges i la resposta que va rebre a una problemàtica plantejada.
Com a Síndic Municipal de Greuges de Viladecans no tinc constància d’aquesta queixa, per tant vull informar que hi ha diferents Sindicatures de Greuges a Catalunya que actuen amb la seva pròpia independència; el Síndic de Catalunya i els Síndics municipals.
Aprofito l’ocasió per indicar que vaig ser nomenat al febrer de 2007, i que acabo de complir el període del meu mandat de 5 anys, he presentat al Ple Municipal els informes de cada any. En aquest període he tractat 260 expedients, dels quals 17 han estat relacionats amb la circulació de vehicles i d’aparcament. D’aquests he realitzat 11 recomanacions, de les quals n’han estat acceptades totalment 8, parcialment 2 i 1 està pendent resposta. A més a més 2 queixes s’han resolt per mediació a favor del ciutadà davant l’Ajuntament de Viladecans. Per tant, de les queixes d’aquesta temàtica, el 70 % s’han resolt favorablement per al ciutadà.
Els informes que tinc publicats al llarg de tots aquests anys estan a disposició de consultar-los a la pàgina web de la Sindicatura www.sindicatura.viladecans.cat, a l’apartat “informes anuals”. Contenen una síntesi de tots els casos tractats i diferenciats per temàtica. També consta la resposta que dóna l’Ajuntament a les recomanacions que els he realitzat.
Aquesta institució va ser creada per la defensa dels drets i llibertats de les ciutadanes i els ciutadans en relació amb l’actuació de l’Ajuntament de Viladecans i els seus organismes dependents.
Vicenç Mazon