dissabte, 3 de març del 2012

Associació de Veïns de Can Preciós


L’Associació de Veïns de Can Preciós es va constituir al febrer del 2011. Els  veïns del barri hem creat  una entitat oberta on tots i totes  podem participar, reinvindicar, fer propostes. Resumint: fer  barri.
La gran majoria dels veïns van venir a viure  a les urbanitzacions  a finals  dels anys noranta, i la AVCP ha trigat molt a  néixer  tot i que un grup de veïns fa uns anys  van  fer un intent.
El nostre barri està molt viu. Cada tarda la riera i els carrers s´omplen de vida. Els caps de setmana els veïns aprofiten per sortir amb la bici, passejar, fer esport, caminar, gaudint d´un entorn natural que ho permet.
Però no tot són flors i violes: el carril bici no està en condicions, hi ha moltes pintades, grafitis, actituds incíviques, sensació d´inseguretat a les nits, cotxes abandonats sine die, i altres problemes que l´associació  denuncia a l´ajuntament. Abans els veïns ho feien individualment, ara l´associació canalitza moltes queixes.
Però la principal reinvidicació que l´associació li fa a l´ajuntament és un local social per poder realitzar les nostres reunions i planificar activitats per als veïns i veïnes.
Viladecans és un municipi amb un teixit associatiu veïnal molt important, i encara avui dia molt viu. Ho hem vist recentment en les manifestacións en contra el tancament del hospital.
Nosaltres hem d´aprendre molt de totes les associacions de veïns de la ciutat, que han assolit nivells de partipació i d´organització altissims, com per exemple les associacions del barri de Sales, Torre Roja, Alba-rosa o Montserratina, per citar-ne algunes.
El dissabte 25 de febrer farem una assemblea al Casal d´Entitats Pau Picasso a les 18.00 h. És una oportunitat de passar una estona parlant tots i totes. Fer una associació forta depèn de la participació e implicació de tot el veinat del barri. Us esperem.
Fem barri!
Eduard Tobaruela