divendres, 15 de juliol del 2016

55 comerços de Viladecans se sumen a la campanya del Voluntariat per la llengua

El Servei Local de Català de Viladecans ha dut a terme, com cada any, una campanya als establiments comercials de Viladecans perquè s’adhereixin al Voluntariat per la llengua. 

I com hi col·laboren aquests establiments? Doncs, és ben habitual que la gent que es llença a provar-se parlant en català, que ho faci en comerços on no els coneixen.  I  com que és tan freqüent  que tothom de seguida canviï al castellà en sentir un accent diferent o una mica de dificultat, es demana als comerciants el compromís de no canviar de llengua amb les persones que s’identifiquin com a aprenents, perquè puguin practicar-lo.  

Per identificar els establiments que s’hi han adherit, trobareu als aparadors dels comerços el logotip de la campanya del Voluntariat. I a més a més, disposen de cartells informatius sobre el Voluntariat per la llengua per col·laborar en la difusió del programa, amb el telèfon i l’adreça de contacte per a les persones interessades a inscriure-s’hi, com a voluntaris o com a aprenents (www.vxl.cat; Servei Local de Català de Viladecans, tel. 93 659 33 28).  

Totes les persones inscrites al Voluntariat rebran la llista dels comerços on podran practicar una conversa en català, per si s’animen a provar-ho. I, a més, aquests establiments sortiran al web del Voluntariat per la llengua amb tots els establiments adherits a tot Catalunya. 

La campanya és permanentment oberta a ampliar el nombre d’establiments adherits i de moment ja en sumen 55. Així que a partir d’ara, quan veieu aquest logotip, ja ho sabeu, sempre hi ha una primera vegada.

Adela Climent