divendres, 15 de juliol del 2016

Estiu


Fins al moment present, els incendis ens estan respectant. I això és sens dubte un magnífic auguri per a l’estiu en què ja estem ficats de ple. En canvi, els passatgers de Vueling s’han hagut d’enfrontar a la cara més desconsiderada i irresponsable del capitalisme, que no és altra que l’ambició deixada anar sense cap fre ni control.

L’estiu, en què tot sembla que s’aturi, pot ser un moment propici per aturar-nos també cadascú de nosaltres i mirar el que passa al nostre voltant. 

Per exemple, en la línia del que hem dit sobre els incendis, pot ser una bona ocasió perquè, alhora que la majoria podem disfrutar de la natura més que la resta de l’any, pensem una mica més en tot el que caldria fer perquè el nostre planeta, la nostra casa comuna, estigui més ben preservat. I això passa tant per les accions individuals de reciclatge, reutilització i moderació en el consum, com per les lluites socials i polítiques (a les quals tots podem contribuir, ni que sigui només creant opinió) davant el canvi climàtic o davant el desinterès dels governants per mantenir amb vida els llocs rurals.

I per exemple, en la línia del que hem dit sobre Vueling, pot ser una bona ocasió per fixar-nos més en com els qui governen el món ens tracten a tots plegats, i fer-nos una idea més clara de quines actituds hem de tenir i quines actituds hem de transmetre. Ajudant, per exemple, a fer que la gent no s’equivoqui d’enemic i es cregui que els immigrants i refugiats ens trauran el pa de la boca. No, els que ens treuen el pa de la boca són els que es fan rics a les nostres costelles.

Així doncs, bon estiu a tothom! Aquesta revista, com sempre, farà vacances a l’agost. I al setembre tornarem per convocar-vos a la celebració que hem previst pel nostre número 100.