dimecres, 15 de març del 2017

Taula de persones grans de Viladecans

La taula formada pel president de l`associació per a la investigació dels maltractaments a les persones grans (EIMA), la directora del programa d`Envelliment Actiu de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, tècnics de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, membres d’EIMA, treballadores socials de l`Ajuntament, dinamitzadora de la gent gran, mossos d’esquadra del grup d`atenció a la víctima a Viladecans, policia local, metgessa d’atenció primària, infermeres i representants de la gent gran, vol crear una “Guia local” per fer front als maltractaments a les persones grans a Viladecans.

La comissió ha elaborat un guió per estructurar la metodologia de les sessions amb propostes d`expectatives i necessitats.

Es treballa en grups la prevenció, concepte i tipologies de maltractaments remarcant la importància de la implicació dels professionals, així com aconseguir elaborar una eina adaptada al territori, suprimint i afegint apartats a la guia actual en funció de les necessitats i opinions dels professionals del territori.

S´ha preguntat les expectatives i necessitats que tenen davant d`aquest projecte per tal de veure com podria ser aquesta nova guia, una eina útil i eficaç.

Hi ha previstes quatre sessions per al treball en qüestió.

La millor forma de ser efectiva és una formació per a tots els professionals per tal de ser conscients de la seva actuació i així aconseguir una visió unificada de la situació tant de tots els professionals com dels diferents serveis.

Montse Pastor i Pujadó