dimarts, 15 de gener del 2019

40 anys dels Nou Rals

La Llibreria Els Nou Rals, fundada a l’any 1979 per Jordi Vicente el carrer del Sol numero 4, lluitador incansable i gran dinamitzador  cultural de la nostra ciutat, celebrarà aquest any els seus primers 40 anys de vida.

El nom de “nou rals” li va posar en record del que pagaven els pagesos per conrear els camps, segons va trobar en un llibre de l’ historiador Josep Soler i Vidal. 

En Jordi Vicente va ser un dels creadors dels Consells Populars de Cultura Catalana a Viladecans, arran del Congrés de Cultura Catalana.

Al llarg d’aquests anys,  la llibreria que després va traslladar-se al seu  emplaçament actual, al carrer de Sant Joan, 19, a la plaça de l’església, ha  estat un centre cultural de referència a Viladecans: presentacions de llibres, conferències, i  sobretot, les parades de llibres per Sant Jordi.

 Desprès de passar uns moments crítics arran de la crisi del 2008,  la llibreria es  transforma l’any 2013 en cooperativa formada per ell mateix i  la Rosa Agustí, el Ricard Caba i l’Anna Bordas.

En aquestes fotografies podem veure la parada de llibres per Sant Jordi de 1980 i la festa de reobertura el novembre de 2013 amb els socis de la cooperativa.

Jaume Muns