dilluns, 15 de juny del 2020

Camins i corriols a Viladecans

Entre la meva recent jubilació i el confinament he fet una descoberta important: els camins de muntanya de Viladecans, aquests dies molt transitats.

És un regal gaudir de la primavera, dels arbres, dels ocells, del paisatge... M’he dedicat amb entusiasme a fer enveja amb les fotografies que els anava enviant a les amistats barcelonines, més enclaustrades que nosaltres (tot i que a mi “barcelonejar” badant sempre m’ha encantat). 

La descoberta, però, em porta a fer dues peticions:

Una, a les autoritats competents (que no sé gaire quines són) perquè actualitzin i millorin els indicadors dels camins, que de vegades semblen fets exclusivament per als qui ja saben on van, que sovint són imprecises, i que donen per òbvies coses que els urbanites despistats desconeixem. Perquè pots passar-te una bona estona seguint un camí que sembla que porta a una font, acabar-lo fins al final i no trobar la font. S’adoba refent el camí i posant en marxa la intuïció, però un indicador en l’inici del corriol que porta a la font s’agrairia. També hi ha indicadors deteriorats o recoberts per la vegetació. 

Una altra, al Grup Tres Torres: ¿no us animaríeu a fer, en les pàgines d’aquesta revisteta, uns petits itineraris descriptius dels llocs i els camins? Aquí en teniu un exemple, en els itineraris que el meu amic Jaume Roig fa per a la revista L’Agulla.

I a qui correspongui, per què no fer un fulletó explicatiu de diversos itineraris per Viladecans? O una app que hi ajudi? O dotar els indicadors de codis QR que remetin a més informació, no només sobre el camí, la història del lloc, sinó també sobre la flora i la fauna?

Mercè Solé