dimarts, 15 de juny del 2021

“Vilawatt de la gent” informa

Tenim bones notícies! Han passat quasi dos anys des que l’”Associació Vilawatt de la gent” va començar a actuar, actuació limitada per una pandèmia que ha afectat a tothom; i a nosaltres, que just començàvem, també: des de fer reunions a distància fins a la tramitació de legalització i enregistrament dels estatuts; de manera especial ens ha impedit el contacte amb veïnes i veïns de la nostra ciutat. Però tot té solucions: finalment l’Associació “Vilawatt de la gent” és una entitat de ple dret, i per tant pot començar a caminar per una ruta plena de reptes, que esperem vèncer amb la col·laboració de tothom.

Fa pocs dies vàrem poder fer assemblea per videoconferència, per donar compte del que hem pogut fer i nomenar la nova junta, però sobretot amb l’acord prioritari d’obrir els òrgans de gestió a la col·laboració de qualsevol persona que vulgui participar en la consecució dels objectius de l’associació. La participació lliure i en funció dels interessos de cada persona relacionats amb aquests amplis objectius de l’associació és imprescindible si volem avançar de cara a fer que Viladecans sigui un municipi sostenible, net i actiu en la lluita per aturar i revertir el canvi climàtic. 

Com aconseguir-ho ha estat una preocupació permanent, ens hem fet preguntes una vegada i una altra sobre com afecta positivament que la gent sàpiga que es pot produir energia des de les teulades de la ciutat fent comunitats energètiques per tal de produir energia neta, però també de com estalviar malgrat els preus, o què significa l’economia circular, la moneda local o els hàbits de consum. Ens hem preguntat també com utilitzar les noves tecnologies per fer partícip a tothom de tots els avenços, oportunitats i projectes, o què podem fer des de l’associació per impulsar aprenentatges en temes estretament relacionats amb el canvi climàtic. 

És per això que des d’aquí fem una crida perquè us apunteu a col·laborar i prendre part en la presa de decisions i realització d’activitats, tot fent propostes o assumint responsabilitats en la junta, perquè si podem impulsar conjuntament accions de millora en la qualitat ambiental de Viladecans ajudarem en la lluita contra el canvi climàtic i deixarem un llegat millor a les generacions futures. 

Si hi voleu col·laborar ens podeu trobar a l’oficina Vilawatt, carrer Dr. Reig 83. Telèfon 674 625 720 o al correu electrònic vilawattdelagent1@gmail.com 

També podeu consultar la web del Vilawatt http://www.vilawatt.cat/es i deixar-hi el vostre comentari

Us hi esperem!

Pere Gutiérrez