dimarts, 15 de novembre del 2022

Can Palmer i els serveis socials es renoven


Regidors de Serveis Socials: Idoia Baixench (2011-2015),
Daniel Gutiérrez (2015-2019) i Maria Ávila (actualitat)

Els serveis socials de Can Palmer es renoven en instal.lacions i en serveis i ho celebro profundament. Us ho explico:

Els serveis socials de Viladecans han tingut durant uns 15 anys un model descentralitzat d’atenció, amb quatre equips ubicats a diferents llocs de Viladecans: Barri de Sales, Montserratina i dos a Can Palmer. Cada equip tractava una problemàtica, un equip tractava fonamentalment problemàtiques econòmiques, d’habitatge i de discapacitat, un altre gent gran i dependència, i els altres dos salut mental i infància.

Aquesta distribució en diferents espais i funcionament, va aportar a la ciutat l’especialització d’un equip prou necessària quan es va iniciar la Llei de Dependència i la seva dificultosa posada en marxa. No obstant, sovint les necessitats socials de les famílies afecten a més d’un aspecte social: per exemple, si et quedes sense feina, segurament tindràs problema d’habitatge i potser necessites beques de menjador per als teus fills i filles; si passes moments difícils i necessites suport de salut mental (cada cop més necessari) segurament també l’economia es vegi afectada. Aquestes situacions obligaven fins fa poc a que el ciutadà hagués d’anar a diferents equipaments i a diferents professionals per trobar un tractament integral a la seva problemàtica. I als equips els dificultava la coordinació.

És per aquest motiu que des de fa deu anys, el nostre grup de Viladecans en Comú (abans ICV-EUiA) vam creure oportú centralitzar l’atenció social a la ciutadania de Viladecans, per a una atenció integral, en un sol equipament. Perquè això es fes realitat feien falta canvis i adequacions en el funcionament i una imprescindible inversió per a la reforma de la Masia de Can Palmer com a Centre integrat de Serveis Socials. 

Daniel Gutiérrez i jo mateixa com a regidors de Serveis Socials dels anteriors dos mandats, vam lluitar per a convèncer els socis de govern d’aquesta necessitat de canvi i millora.

Finalment, ens felicitem per la nova Masia de Can Palmer i perquè el nou model de funcionament veu la llum, amb una acollida inicial a la ciutadania i una atenció integral, i així ens ho constatava l’actual regidora Maria Ávila (PSC), alhora que, molt amable, ens ensenyava les renovades instal·lacions.

Idoia Baixench