diumenge, 15 d’octubre del 2023

Carta als sardanistes

Hola, veïns i amics sardanistes.

El dia 23 d’octubre es complirà un any d’ençà que una malaltia es va endur en Francesc “Siscu” Lligadas, company, amic i referent durant gairebé quatre dècades del sardanisme a Viladecans.

Uns mesos abans, quan la malaltia ja feia estralls en la seva salut, em va demanar que el substituís per coordinar les ballades amb les cobles i l’Ajuntament. I des d’aleshores me n’encarrego de bon grat.

He pensat, però, que caldria constituir una agrupació sardanista per no trobar-nos amb el mateix problema si un dia no hi puc ser. Una agrupació que disposi de més gent per fer-se càrrec de proposar, coordinar i tirar endavant tot tipus d’esdeveniments i activitats, així com de fomentar les relacions amb altres entitats culturals de la vila, amb altres agrupacions sardanistes veïnes, amb l’administració pública i amb els veïns de Viladecans.

Després d’un sondeig previ i una crida a col·laborar, fets fa algunes setmanes, celebrarem una primera reunió informativa el dia 23 de novembre, de 6 a 7 del vespre, a la Torre del Baró de Viladecans (just al costat de l’Ajuntament) on sou convidats a assistir tots els que ho desitgeu.

Tot i que els detalls del funcionament de l’entitat es decidirà entre tots, ja sigui a aquesta mateixa reunió o en altres de posteriors, la intenció inicial és que els associats siguin col·laboradors més que pagadors. És a dir, interessaria gent disposada a treballar per organitzar i desenvolupar les activitats diverses que es facin (ballades, cursets d’ensenyament, excursions, tallers...), deixant en segon terme l’aportació econòmica, que podria ser només la mínima imprescindible per fer front a les despeses de creació i gestió de l’entitat, en primera instància, i en l’adquisició de materials necessaris i en l’organització de noves d’activitats.

Us encoratjo a tots els qui us agradin les sardanes i els que estigueu interessats a aprendre’n a formar part de la nostra “família”. Poseu-vos en contacte amb nosaltres, tant a les ballades que es facin (la següent és el darrer diumenge d’octubre, dia 29) com als llocs on es fan els cursets d’ensenyament: Casal Montserratina els dimecres de 18 a 19 h; Casal Alba-rosa els dijous de 19 a 20 h, i auditori Pablo Picasso els dissabtes de 17 a 18 h.

També és convidat tothom a venir a la ballada que acabo de comentar del dia 29 d’octubre, que es farà a la Plaça de la Vila a partir de les 11:30 h, i on es retrà un sentit homenatge a “Siscu” Lligadas, amb la presència de la família, l’assistència d’autoritats locals, i l’estrena d’una sardana, composta expressament per a l’esdeveniment i en record de l’amic que ens va deixar aviat farà un any.

Josep Prats