diumenge, 15 de novembre del 2015

Sanejament de la riera de Sant Climent

Ens plau dirigir-nos a tantes persones que han fet possible que la riera de Sant Climent, en el seu tram nord entre Viladecans i Sant Climent de Llobregat, estigui avui una mica més sanejada que fa uns mesos.

Al juny, Terra i Sal va tenir coneixement que, en diferents trams, hi havia molts punts on s’acumulaven plàstics i metalls pesats.

Sent molt novells, amb molt pocs mitjans però amb moltes ganes, vam fer una excursió el dia 28 de juny i vam aprofitar per recollir el que bonament vam poder, però a ser sincers, una onada de desànim es va dipositar sobre nosaltres, ja que el que vam trobar era molt superior a la nostra logística.

Ens vam posar en contacte amb l’Ajuntament de Viladecans, amb l’àrea de Medi Ambient i els sol·licitem ajuda. Ens van facilitar guants, bosses, cartells, punt de recollida del material que retiràvem i el seu posterior trasllat a la deixallería.

Demanem col·laboració a ADF Sant Boi, que van posar a la nostra disposició dos vehicles 4x4, pales, zapos, logística i sis membres del seu equip, i també va venir una companya Voluntària Ambiental de Sant Boi.


El dia 19 de setembre, els Voluntaris de Terra i Sal, ADF Sant Boi, Voluntaris Ambientals de Sant Boi i amb el Tinent d’Alcalde José Luis Atienza al capdavant, vam fer una neteja exhaustiva en una zona molt castigada a la part de Viladecans, recollint prop de dues tones de runa.

Per contactar amb l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat, vam realitzar un vídeo sobre la zona afectada en el seu terme municipal, per tal de demanar permís i col·laboració, ja que per la quantitat que hi havia i la dificultat del seu accés ens estava molt limitat.

Ens posem en contacte amb el Sr. Isidre Sierra, Alcalde de Sant Climent, que des d’un principi pren consciència de la gravetat de l’assumpte i ens cita el dia 9 d’octubre, en el qual sorgeixen moltes expectatives de col·laboració, prioritzant la intervenció de la zona afectada.

Finalment es fa la intervenció el dia 24 després d’haver arreglat l’accés a la riera amb una furgoneta de la brigada. Hi participen els Joves de Sant Climent, veïns, ADF Sant Ramon, regidors, voluntaris de TERRA I SAL i al capdavant l’Alcalde Sr. Isidre Sierra, i retirem dos camions de restes sòlides.

No sabem per quin ordre començar a donar les gràcies, perquè ha estat un treball de gairebé cinc mesos i hi ha hagut molts actors que directament o indirectament hi han col·laborat, des de voluntaris a personal tècnic.

Com que no volem deixar-nos-en cap, no anomenarem a cap nominalment i sí a tots els col·lectius i persones citades.

Sant Climent – Viladecans – Sant Boi, han estat fusionades, han estat unides, han treballat altruistament per millorar espais que compartim diàriament, un camí que utilitzem per passejar, anar en bici, córrer ... Que és patrimoni de tots, però que sobretot és de la TERRA.

Un milió de gràcies. Molta terra i sal!

Grup Ecologista Terra i Sal de Viladecans

eco.terraisal@gmail.com