dissabte, 15 d’octubre del 2016

La Trobada de l’Eramprunyà, a Viladecans

El proper dissabte 12 de novembre tindrà lloc la trobada anual dels interessats en l’estudi del nostre patrimoni històric i cultural de l’antiga baronia de l’Eramprunyà, és a dir, de les poblacions de Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent i Viladecans, a més de Sant Boi que, tot i no pertànyer a l’antiga baronia, també s’hi afegeix. La trobada es fa cada any a un lloc diferent, i aquest cop toca a Viladecans. 

La trobada, que arriba ja a la seva novena edició, es farà a Ca n’Amat des de les 9 del matí fins a la tarda, i és oberta a tothom qui vulgui assistir-hi. Aquest any, el tema que hem triat es resumeix en aquest títol: “Capelles, ermites, esglésies”. De manera que, al llarg del dia, tindrem ocasió d’escoltar variades intervencions per part dels representants de cada una de les poblacions sobre tot tipus de temes relacionats amb l’ampli patrimoni cultural que ens ha deixat la nostra història religiosa: des dels edificis valuosos o més senzills, fins a les històries locals vinculades amb aquesta realitat, passant pels fets històrics concrets que ens han anat marcant al llarg dels segles.

La trobada, com hem dit, començarà a les 9 del matí amb la inauguració i presentació del que es farà durant el dia, i a continuació tindrà lloc la primera ponència, que anirà a càrrec de Josep Lligadas Vendrell, del Grup Tres Torres de Viladecans, que tindrà com a títol “L’ermita de la Mare de Déu de Sales, un espai de confluències”. Per part del Grup Tres Torres hi haurà també una altra intervenció, que aquest cop serà a primera hora de la tarda, a càrrec de Mireia Comas, i que portarà per títol “Els espais de culte a Viladecans durant l’Edat Mitjana”.

Cal assenyalar també que, abans de dinar, s’interromprà la sessió per fer una visita conjunta a l’ermita de Sales.

Sens dubte que és aquesta una bona oportunitat per conèixer millor el nostre patrimoni, i adonar-nos de les riqueses que tenim i que formen part de les nostres arrels. Val la pena aprofitar-la. Si voleu més informació, podeu escriure a l’adreça electrònica eramprunya2016@gmail.com 

Grup Tres Torres