dissabte, 15 d’octubre del 2016

L’obertura de l’Outlet ofereix oportunitats a la ciutat

A finals d’octubre s’inaugurarà The Viladecans Styles Outlets. Des que l’Ajuntament va conèixer la seva implantació, es va posar a treballar per ajudar els agents de Viladecans a optimitzar al màxim totes les sinergies que es poguessin generar. Aviat veurem com l’outlet, en la seva posada en marxa en diferents fases, serà un bon generador d’ocupació directa i indirecta i esdevindrà un element d’atracció de nous visitants al municipi. Hi haurà, doncs, noves oportunitats per als nostres treballadors i treballadores, per a les nostres empreses de productes i serveis i per al nostre comerç i restauració.

Oportunitats per als treballadors

La nova activitat, i altres que han arribat i arribaran a la ciutat, representa una oportunitat per a la nostra ciutadania en situació d’atur. I l’Ajuntament s’ha pres com a repte facilitar l’accés als nous llocs de feina, sobretot oferint formació específica des de Can Calderon. A més de formació ocupacional (certificacions professionals) en activitats comercials, i a través del Pla de Xoc municipal contra l’atur, s’ha format de manera personalitzada els aturats i aturades del sector, gràcies al programa ‘Prepara’t per al teu futur’ en activitats comercials. 

Aquest programa té l’objectiu que les persones que han desenvolupat la seva vida laboral en el sector comercial puguin acreditar experiència i coneixements. Donats els bons resultats d’inserció laboral dels i les participants de les seves dues edicions, un 46 %, s’està estudiant realitzar-ne una tercera. El dia de l’obertura de l’outlet, uns quants veïns i veïnes ja hi estaran treballant i, per experiència d’altres centres, amb el pas del temps aquest percentatge s’ampliarà.

Oportunitats per a les pimes viladecanenques

El nou centre també ha de suposar una oportunitat per a les nostres petites i mitjanes empreses. L’Ajuntament ha treballat per apropar aquest nou operador a l’economia local. S’ha promogut que empreses locals proveïdores de béns i serveis hagin optat a participar en les licitacions de l’operador. I cal destacar que l’operador ha potenciat que, en les condicions per a la licitació, es valori de forma especial les empreses que manifesten la voluntat de contractar pimes locals i ciutadans de Viladecans. Durant les obres d’urbanització de Ca n’Alemany, les empreses guanyadores de les licitacions han contractat persones de la ciutat, i s’han concretat col·laboracions i contractes amb empreses locals. 

També a través dels serveis municipals de Can Calderon s’ha transmès el missatge a les marques que moltes i diverses empreses locals poden establir relacions contractuals amb elles.

Oportunitats per al nostre comerç de proximitat 

L’oferta de l’outlet ha de complementar i ampliar la del nostre comerç local. En les primeres jornades ‘Converses amb Gel i Llimona’ es va posar en contacte comerciants de Viladecans i d’altres ciutats on hi ha outlets de Neinver. Aquests van explicar que, als seus municipis, el nou centre havia generat dinàmiques positives per al comerç tradicional, i van destacar també la bona relació amb l’empresa operadora. A Viladecans, les previsions permetran ampliar entre un 20 i un 30 % el mercat comercial potencial de la nostra zona. 

Al govern municipal estem al costat del nostre comerç i estem acompanyant els comerços a través del mentoring, la formació en màrqueting i en idiomes, atorgant ajuts a la fiscalitat i a  la contractació amb el programa ‘Fem Feina’ i col·laborant amb recursos amb els seus plans de dinamització per adaptar-se i optimitzar al màxim la nova situació.

Concloent, continuarem treballant per identificar les oportunitats perquè aquesta nova activitat econòmica repercuteixi positivament i de manera creixent en els negocis que hi ha a la ciutat, en l’aparició de nous projectes empresarials i, en definitiva, en l’augment dels llocs de treball. 

Elena Alarcón