dissabte, 15 d’octubre del 2016

Càritas acull: el bon veïnatge

 Ja fa molts anys que Càritas de Viladecans, amb diversos projectes que sumen esforços de professionals i de voluntaris, ha anat treballant per a l’acollida, formació i inserció laboral de les persones que, per diferents motius, corren el risc de quedar al marge de la nostra societat.

Un dels col·lectius més afectats és el dels ciutadans nouvinguts i estrangers, amb o sense papers, perquè a banda de millorar la seva formació i empleabilitat, els cal fer un bon aprenentatge del català i del castellà, conèixer els nostres costums i hàbits i sentir-se escoltats i benvinguts. I a nosaltres, d’altra banda, ens correspon deixar de veure’ls com a estrangers, entendre el seu itinerari personal i facilitar-los el coneixement i acollida a la nostra ciutat. Això només s’obté a partir d’una relació que desprengui mútua confiança, tenint en compte també que moltes de les persones nouvingudes tampoc no es plantegen obtenir d’entrada una feina dins del mercat laboral: per la seva edat, per la seva cultura o perquè tenen fills petits al seu càrrec.

Per això, Càritas ha posat en marxa un nou projecte: Càritas acull. És un projecte portat per persones voluntàries, que es planteja aquest acompanyament dels nouvinguts en petits grups, per millorar el coneixement de la llengua, del municipi, de les institucions i de la nostra cultura. Una feina lenta però imprescindible.  Una tasca de bons veïns.

Montserrat Pastor