dissabte, 15 d’octubre del 2016

L’Outlet

A finals d’aquest mes d’octubre és prevista la inauguració de l’Outlet de Viladecans. Es tracta d’un equipament comercial que ha suscitat fortes discrepàncies entre els diversos grups socials i polítics viladecanencs, a partir de la pregunta de si aquest equipament portarà beneficis a la ciutat o bé, al contrari, farà mal al nostre comerç local sense que això es compensi amb avantatges realment rellevants.

Per això, hem volgut demanar que ens expliquin què significarà, segons ells, l’obertura d’aquest ampli centre comercial tant a l’Ajuntament com a la Xarxa Comercial. Per l’Ajuntament ens ha contestat Elena Alarcón, tinenta d’alcalde d’Empreses, Innovació i Ocupació, i per la Xarxa Comercial el seu president, Esteve Blanch. I també hem rebut, a més, un article sobre el mateix tema per part de la portaveu d’ERC al consistori, Bàrbara Lligadas.

Certament que, com prodreu comprovar, les visions no són gaire coincidents. Però en tot cas, els arguments aportats pels diferents articles podran servir perquè cadascú es pugui formar la pròpia opinió. 

Des d’aquesta revista, com ja hem dit prou vegades, volem un Viladecans cohesionat i en el qual el comerç local tingui el pes que ha de tenir en aquesta cohesió, i volem, també, que Viladecans tingui entitat ciutadana pròpia i pugui esdevenir pol d’atracció amb les riqueses econòmiques, culturals i patrimonials que tenim. Per això, més enllà de debatre la conveniència o no de la instal·lació de l’Outlet, ara, un cop ja el tenim instal·lat, demanem un treball molt seriós i sincer de l’Ajuntament juntament amb els representants del comerç local, i amb els altres estaments ciutadans, per tal que, efectivament, l’Outlet pugui servir per potenciar un Viladecans millor. Nosaltres no som experts, però, per exemple, ens sembla obvi que cal un treball a fons i urgent perquè els nostres eixos comercials i les nostres zones peatonals siguin molt més endreçades, il·luminades i visibles del que ara són. Hi ha, sens dubte, molta feina a fer.