dijous, 15 de febrer del 2018

Començant l’any amb festa

 

El gener, començament de l’any, ve, tradicionalment, acompanyat de la Cavalcada de Reis. Aquest any, ha vingut amb una novetat pels mamuts de la nostra Vila, i és que la nostra Mamuteta, ha recollit els xumets dels més petits durant el recorregut. I ha estat tot un èxit, més d’una seixentena de xumets que li han donat amb estima nens i nenes de Viladecans. Una meravellosa Cavalcada que posava fi a les festes nadalenques. Però a pocs dies d’aquest tradicional esdeveniment, també arriba la Festa Major d’Hivern. 

Algunes entitats, un any més, hem tornat a portar a terme un seguit d’activitats enmarcades en el FEST’HIVERN2018. Durant el cap de setmana del 20 de gener, hem portat a terme activitats lúdico-festives.

El divendres 19 de gener, després d’un canvi sobtat d’ubicació, el Joc «Coneixes Viladecans?» va a tornar a la Festa Major en la seva tercera edició. Entorn de la història, la natura i la geografia de Viladecans, juntament amb la música i els jocs vam passar una tarda descobrint cosetes de la nostra Vila que desconeixíem.

El dissabte 20 de gener, dia de la Festa Major d’Hivern, va tenir lloc la Cercavila dels Mamuts. Una cercavila en la qual van participar els Mamuts de Viladecans però també el Cadefoc, gegantons, capgrossos i Castellers. Al ritme de l’espectacle de la Bandarra Street Orkestra, vam baixar des de la Plaça de la Constitució fins a la Plaça de la Vila, lloc on vam poder gaudir de les paradetes d’artistes i artesans de l’Associació d’Arts i Oficis de Viladecans. Però, acompanyant les paradetes, hi havia un altre cop el Vermut-Concert on Rudemon ens ofereix un vermutet, tapes i bona musica.

Ja fa uns anys que venim fent activitats per la Festa Major d’Hivern de la nostra Vila i encara hi ha molta gent que desconeix aquesta data significativa per a la nostra ciutat. Any a any, va millorant la participació de la gent però crec que si volem guanyar en identitat col·lectiva i que la gent visqui Viladecans, s’ha de reforçar el paper de difusió per part de l‘Ajuntament, les Associacions i el teixit comercial. 

Fer ciutat, és una oportunitat per a tots. Aprofitem-la i fem Viladecans.

Miguel de la Rubia