diumenge, 15 d’abril del 2018

La Coordinadora del Mamut de Viladecans

El passat divendres 9 de març de 2018, tota la junta de la coordinadora d’entitats El Mamut de Viladecans vam renovar el nostre compromís amb la entitat.

D’ençà que vaig assumir la presidència de la Coordinadora, m’han passat moltes coses i he conegut a molta gent, també he hagut de suportar crítiques i rumors d’allò més enrevessat sobre la meva vida familiar i professional que també han estat compensades per algunes felicitacions per la feina feta dins la Coordinadora. 

La veritat és que no puc dir que ha estat una feina feixuga o dura, perquè l’he fet molt de gust i amb un equip que m’ha alliberat de moltes i pesades càrregues. Possiblement l’èxit d’aquesta junta és que entre nosaltres ens coneixem prou bé, ens respectem dins un ordre, ens motivem amb les mateixes coses i, sobretot, tenim clars quins objectius podem o volem o entenem que cal assolir. 

Sempre he cregut que els projectes són molt encisadors al començament però que, amb el temps, comencen a perdre interès, i que en realitat la lluita no és començar-ho sinó mantenir-ho, sent imaginatiu sempre i plantejant nous reptes que estimulin l’interès pel que anem construint. Per això, cal renovar-se cada dia, mirar d’innovar en el que es fa i intentar d’afegir nova gent amb una altra energia, per mirar de sumar diferents sinergies. Per això la nova junta ha passat de tenir sis membres a tenir-ne nou.

El Mamut i la Mamuteta han assolint un espai important a l’imaginari popular de Viladecans. És cert que la rapidesa amb què han estat acceptats per la majoria de la població ens ha eclipsat, en part, l’activitat de la coordinadora com a tal i hem gaudint dels èxits “mamutaires” i de la colla. Però, tot i així, hem sabut aprofitar aquesta empenta per crear cercaviles a la festa major d’hivern amb el “CAdeFOC”, grallers, timbalers... “La nit golfa” per gaudir de les nits d’estiu sense sortir de Viladecans, visitar les Associacions de veïns, les escoles, el museu... i hem sabut, també, crear nous espais culturals, sense bestiari; en col·laboració amb altres entitats, estic parlant del “Coneixes Viladecans?”, del “Carnaball” (que s’ha de recuperar) o del “Quinto de Nadal” (amb els Rudemon). Cal que les entitats continuem treballant juntes per assolir més reptes i per eixamplar l’oferta de cultura popular a la ciutat, i la coordinadora s’ha de convertir en aquest lloc d’encontre on proposar i portar a terme noves activitats i des d’on aconseguir més recursos.

També cal potenciar el que ja tenim i fer-ho arribar a més gent perquè la cultura popular és el millor nexe de cohesió social que tenim entre les persones.

En aquesta etapa també ens plantegem augmentar les nostres visites amb la Mamuteta i el Mamut fora de Viladecans, pensem que portant el nom del nostre poble en activitats compartides amb altres poblacions podem contribuir, com ja fan altres entitats locals, a augmentar, en positiu, la nostra imatge de ciutat oberta, dinàmica i emprenedora.

Només desitgem que gaudiu de les nostres propostes i que ens ajudeu a millorar.

La nova junta de la Coordinadora d’entitats som:

Mari Carme Garcia Roig, vocalia d’animació i logística

Angel Garrido Rivera, Vocalia d’imatge i comunicació.

Miguel de la Rubia, Cap/responsable de la colla del Mamut

Albert Ruiz Sala, secretari

Silvia Espín González, Vocal adjunta a secretaria

Vicenç Castelló Solina, Tresorer

Ivan Jal Granados, vocal adjunt de tresoreria

Joan Nieto Llopis, Vicepresidència

Josep Mumany Baños, Presidència

Josep Mumany