diumenge, 15 d’abril del 2018

Propostes per a Viladecans

 Amics i amigues, des de Viladecans Punt de Trobada us convidem a elaborar propostes per a Viladecans. Propostes per millorar la vida de la gent de la nostra ciutat, des de qualsevol punt de vista. 

Us convidem a cada un dels lectors i lectores d’aquesta revista a aturar-vos un moment, agafar alguna eina d’escriure, pensar quines coses us sembla més important de fer o millorar o canviar a Viladecans, i enviar-nos-les. 

També convidem a fer això mateix a les entitats de tot tipus que funcionen a la ciutat, que són moltes i actives: atureu-vos un moment, penseu en el conjunt de Viladecans –també podeu pensar en els interessos i objectius de la vostra entitat, però no només en això–, i envieu-nos quines coses us semblen més importants de tirar endavant. 

I igualment convidem, tant a persones particulars com a entitats, a estendre aquesta petició a tothom qui vulgueu.

Podeu enviar una proposta, o dues, o les que sigui. Envieu-les, sisplau, a aquesta adreça electrònica: 

puntviladecans@telefonica.net. 

I podeu firmar-les o no, com vulgueu.

Aquí teniu les vuit que hem rebut aquest mes. Va, envieu-nos les vostres!


Facilitar el lloguer d’habitatges, especialment per als joves

Major implicació de l’Ajuntament amb els habitatges buits: sancionar els Bancs per tal de posin en lloguer els que tenen i fer una aposta decidida per fomentar el lloguer per a joves per tal que es puguin independitzar.

Donar un ús lúdic a l’edifici dels cinemes

Per a les entitats i associacions, especialment de joves o culturals, i reservar algunes sales per al cinema de qualitat (no exclusivament comercial) encara que només funcionessin els caps de setmana (similar a com funciona el cinema Metropol de Castelldefels).

Biblioteca

Fer una nova biblioteca a Viladecans (l’actual és insuficient). Ampliar l’horari i no tancar el mes d’agost. Incrementar les activitats com ara conferències, presentacions de llibres, etc.

Jardí municipal

Cal una reforma integral, sense que perdi la seva essència, per esdevenir un lloc de trobada. Es podria instal·lar un “quiosc-bar” per donar serveis als pares amb nens petits, per fer el vermut del diumenge, petites actuacions, etc.

Horts urbans

Facilitar terrenys (no inclosos en el Parc Agrari) per fer horts lúdics, per als jubilats, aturats, etc. 

Platja

Millorar els accessos a la platja i la freqüència dels autobusos.

Remolar

Fer un centre de divulgació ambiental per a la ciutadania, i especialment per a les escoles, en les cases que hi ha a la pineda del Remolar.

Edifici de l’Ajuntament

Fer un nou edifici per a tots els departaments de l’Ajuntament que actualment estan repartits per nombrosos locals. Un únic edifici seria molt més eficient, aproparia l’administració al ciutadà i facilitaria les seves relacions.