dimecres, 15 de maig del 2019

Activem Viladecans

Activem Viladecans és el lema de campanya d’ERC Viladecans de cara a les eleccions municipals d’aquest diumenge 26 de maig. Una declaració d’intencions per a passar pàgina, per a deixar enrere més de 30 anys de governs socialistes monocolors o amb el suport d’Iniciativa (ara “Comuns”). Viladecans necessita un revulsiu per anar més enllà de les millores aconseguides des del restabliment de la democràcia, ja fa massa temps que l’Ajuntament està governat per la inèrcia i la monotonia, incapaç de sintonitzar i connectar amb les necessitats reals de la gent. I aquest revulsiu només pot ser Esquerra Republicana, perquè només nosaltres estem en disposició de tenir la força per fer-ho.

Davant el creixement insostenible i infinit que promouen els actuals socis de govern, des d’Esquerra Republicana apostem per una ciutat activa i intel·ligent, una ciutat educativa amb més autoestima, més civisme i un urbanisme suau, que tingui en compte els habitants d’avui però també les futures generacions. Una ciutat menys dormitori. Una Viladecans que es preocupi i tingui en compte la diversitat d’orígens, perfils, edats, orientacions sexuals, creences o condicions com a tret distintiu i factor d’enriquiment, que cuidi els petits detalls com aquell pas de vianants sense bona visibilitat o aquell carrer que s’hauria d’il·luminar millor per a incrementar la sensació de seguretat. Un Ajuntament que impregni de color lila tots els seus racons, totes i cadascuna de les seves polítiques públiques i faci del 8 de març cada dia. 

El programa electoral d’ERC pel 26M està dividit en nou àmbits: Fem Bon Govern, Fem Territori, Fem Cohesió Social, Fem Valor, Fem Poble, Fem Salut, Fem Educació, Fem Joventut i Fem Barri. És el fruit de les trobades i reunions que hem mantingut amb entitats i ciutadania durant els darrers mesos amb la participació de gairebé 200 persones. Per raons d’espai resulta impossible exposar aquí totes les nostres propostes i compromisos per al mandat 2019-2022. Sí em permetreu destacar-ne almenys algunes com l’impuls d’un model impositiu progressiu, la creació d’una regidoria de drets civils, la gestió directa del servei de recollida de residus i neteja viària, l’autobús gratuït a la platja, l’impuls de l’habitatge social amb un 30% en totes les noves promocions, la reforma de la Rambla Modolell, l’impuls del Servei d’Informació i Atenció a les Dones, la protecció del Parc Agrari, la reindustrialització dels polígons, la piscina municipal descoberta, la pista municipal d’atletisme, la segona biblioteca, la prevenció en dependències entre els joves o una auditoria als barris amb un compromís de millores progressiu i pressupostat. 

Us emplaço a conèixer la resta de punts que configuren el nostre contracte amb Viladecans durant els propers quatre anys a la pàgina web www.esquerra.cat/viladecans o als nostres perfils a les principals xarxes socials. Allà hi trobareu també la candidatura republicana que conformen un equip de dones i homes amb perfils, edats i barris diversos, mirall de la ciutat i dignes portadors de les sigles d’un partit amb 88 anys d’història, amb un codi ètic referent i cap cas de corrupció en el seu historial. Ens veiem el 26 de maig a les urnes!

Bàrbara Lligadas