dimecres, 15 de gener del 2020

Tomàquets que escolten Wagner

Quan els tomàquets escolten Wagner” és el sorprenent títol d’una pel·lícula de la directora grega Marianna Economou que es va passar el passat desembre a la sala petita de l’Àtrium dins del cicle “El documental del mes”.

Una pel·lícula –documental– encantadora per molts motius: perquè la història d’uns tomàquets sensibles, que creixen millor si poden sentir música, i que tenen uns gustos musicals que es mouen entre la música tradicional grega i Wagner, té el seu punt. Perquè qui fa créixer els tomàquets és un grup de pagesos d’un poblet de Grècia, afectat per la crisi econòmica i per la marxa dels joves; perquè la col·laboració mútua, la creativitat, la fidelitat a les arrels i l’esforç d’adaptació és notable i dona fruit; perquè qui treballa collint, cuinant i envasant són sobretot dones grans, una població poc valorada en general. Podeu veure-la a Filmin, encara.

Tenint en compte sobretot que a Viladecans no tenim cinema (!!!!), és d’agrair aquesta iniciativa de l’Àtrium. I més tenint en compte que: a) el contingut és excel·lent; b) el preu de les entrades és de 3 €; l’entrada inclou les corresponents crispetes, dolces o salades. Sobta que el públic fóssim vuit o deu persones a tot estirar. 

Animeu-vos. Les dues properes sessions són el dijous 23 de gener a les 8 del vespre, amb Els testimonis de Putin i el 27 de febrer amb Chris el suïs.

Mercè Solé