dimecres, 15 de gener del 2020

Ja tenim govern

Ja hi ha govern en marxa a Espanya, i val la pena d’alegrar-se’n, i d’agrair l’esforç a tots els que l’han fet possible amb el seu vot afirmatiu o amb la seva abstenció: PSOE i PSC, Unides Podem i Comuns, Esquerra Republicana, PNB, EH Bildu, i la resta de partits més petits. I això, davant d’una dreta rabiosa i insensata, ben diferent de qualsevol partit conservador o liberal europeu, i que sembla disposada a fer servir qualsevol mitjà per impedir un govern que miri de treballar al servei de tots els ciutadans i ciutadanes.

Ho necessitàvem, tenir un govern normalitzat a Espanya. Un govern que pugui actuar en plenitud de les seves facultats i que pugui afrontar la gran quantitat de temes pendents que cal desbloquejar per a millorar la vida de tots: des de les pensions al salari mínim, des del preu dels lloguers a la pobresa energètica, des del treball per construir una Europa més social a la lluita contra el desastre climàtic.

I, també, és clar, la situació de Catalunya. És aquest un conflicte ple de complexitats, sobre el qual els mateixos catalans tenim visions ben diverses, i que anys i anys de negativa a abordar-lo seriosament ens han dut on som ara. Caldrà, certament, una seriosa voluntat de buscar-hi sortides i una gran capacitat de voler entendre el que sent i diu cadascú. Però aquest govern pot oferir una bona oportunitat per emprendre aquest camí.

Des de Viladecans Punt de Trobada desitgem molt profundament que aquest 2020 sigui, finalment, un any per anar endavant, pel bé de tots.