dimecres, 15 de desembre del 2021

Vandalisme a Viladecans

Tal com s’explicava en un article del darrer número del Punt de Trobada, el passat 17 d’octubre el Grup Tres Torres va convocar la ciutadania per a la inauguració de les tres barraques de pedra seca que s’havien reconstruït en els darrers mesos a la falda de Sant Ramon. Molta gent, unes 150 persones, va respondre a la convocatòria, i va ser una magnífica celebració del valor que té per a tots plegats el nostre patrimoni històric i cultural.

Però vet aquí que, pocs dies després, una de les tres barraques, la de Cal Mitjà, va patir una agressió per part d’uns desconeguts, que van destrossar les rajoles que s’hi havien col·locat amb el nom de la barraca i un vers, a més d’un pal indicador en què es demanava respecte per l’entorn

Certament que no va ser un a agressió casual, d’algú que passava per allà i li va agafar un rampell, sinó que, tal com es va dur a terme, sembla clar que va ser una agressió premeditada i volguda, que mostra clares ganes de destruir i de fer mal als qui han dut a terme la reconstrucció i han treballat per convertir aquell petit espai de la nostra muntanya en un lloc agradable i valuós, i de fer mal també a tots els qui tenim ganes que Viladecans sigui una ciutat on cada cop faci més goig viure-hi.

Des d’aquesta revista no podem fer-hi gran cosa davant d’aquestes mostres de vandalisme, més enllà d’expressar la nostra indignació i repugnància. Però sí que voldríem demanar a tothom de fer tots els esforços possibles, personals, col·lectius i dels nostres governants, per crear, a tots nivells, el màxim clima de civisme i respecte. I, alhora, voldríem animar i animar-nos a treballar per donar el màxim valor a les nostres riqueses culturals, que són moltes i poden ser moltes més.