dimarts, 15 de març del 2011

Les propostes de CiU Viladecans a la crisi

Viladecans ha perdut moltes oportunitats en els darrers anys; les proves són un Parc de Negocis mig buit (amb l’Ajuntament pagant-ne el manteniment) o un Parc Aeroespacial que no despega. Davant d’una situació que ha portat 602.611 catalans a no tenir feina, i a Viladecans a tenir la taxa d’atur més alta del Delta del Llobregat, cal adoptar mesures des de diferents perspectives:
Als que busquen feina, millorar els mecanismes perquè contactin amb les ofertes de llocs de treball (tant a nivell local com Servei Català d’Ocupació i INEM), i per millorar la seva formació, fins i tot en casos en què cal plantejar un canvi d’activitat professional (especialment, passar de la construcció a sectors amb millor projecció)
Als estudiants, augmentar i diversificar l’oferta de Formació Professional, en particular, recuperar els estudis de mecànica, que el 2012 no s’oferiran en la nostra zona.
En l’Ajuntament, introduir més competència en la contractació pública, per garantir que els contractes són per a les empreses més eficients.
Utilitzar impostos i desgravacions com a motor per atreure sectors amb valor afegit; i reformar totalment la Taxa de Recollida de Residus, per afavorir a qui fa recollida selectiva.
En definitiva, generar un clima de confiança, que permeti als emprenadors confiar que les administracions no posaran obstacles, a més d’establir mesures a nivell estatal perquè el crèdit bancari torni a arribar a les empreses.
Carles Lozano