dimarts, 1 de març del 2011

Tard, però finalment ens han fet cas


El passat 11 de gener l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, va inaugurar el centre de negocis per a microempreses i emprenedors, ubicat a l'edifici Dinamarca del Parc de Negocis i anomenat Delta Business Center. Fins aquí només puc dir que em sembla una molt bona notícia per Viladecans, ja que fa massa temps que sentim parlar del Parc de Negocis, però dels 12 edificis projectats només se n’han fet 4, els quals actualment només estan ocupats en un 62% de la seva capacitat. És a dir, tenim una infraestructura que té molt potencial, que ens han venut per activa i per passiva, però que està força per sota de les seves possibilitats i, sobretot, de tot el que ens han publicitat insistentment. Per això me n’alegro que vagin donant forma al nostre Parc de Negocis, tot i que malauradament, de forma massa lenta.
Nosaltres el mes d’octubre de 2009 ja vàrem presentar una moció que anava en aquesta línia (la podeu trobar a http://locals.esquerra.cat/viladecans/document/1319), la de donar facilitats als emprenedors i emprenedores, sobretot en un temps de crisi com el que ja fa massa temps que ens condiciona les vides. Malauradament, les nostres propostes varen ser rebutjades per l’equip de govern (PSC i ICV-EUiA).
Així doncs, com us vàrem avançar en l’Esquerra Activa de la tardor del 2009 (http://locals.esquerra.cat/documents/butlletins/viladecans-21.pdf), l’equip de govern (PSC i ICV-EUiA) va menystenir les nostres propostes votant-hi en contra, però ja sabíem que s’aprofitarien de les nostres idees per implementar-les a la seva manera quan els pogués ser favorable: “De totes maneres, no tingueu cap dubte que en els propers mesos sentireu parlar a l’equip de govern de mesures similars a les que nosaltres hem proposat.”
Vist tot això, no puc estar-me de sentir-me temptada per un dilema: Com hem d'actuar? Ens hem de felicitar perquè finalment s’ho han repensat, s’han adonat que la filosofia de la nostra proposta era important i n’han dut a terme una part? O bé, hem de denunciar, un cop més, la prepotència de l’equip de govern (PSC i ICV-EUiA) amb la qual acostuma a actuar menystenint la feina dels altres i després traient-ne rendiments a l’esquena?
La temptació és gran, però des d’Esquerra vàrem presentar la moció pensant en l’emprenedoria viladecanenca, i ara que finalment tindran algun recolzament, no podem fer altra cosa que felicitar-nos i desitjar que en els propers mesos apostin per portar endavant altres propostes de les que vam incloure en la moció que vàrem presentar a l’octubre del 2009.
Bàrbara Lligadas

2 comentaris:

Presentació ha dit...

Hola Barbara, no estic d'acord, soc emprenedor, i desde fa 6 mesos visc a Viladecans, al asaventarme vaig demanar informació de preus i la veritat son carissims, un despatx amb 3 taules val 1100 € al mes això no es ajuda, per que a Viladecans he trobat locals per 300 € que son una mica mes barats. A curt plaç i a llarg plaç son carissims. A part no vull entrar que es un centre amb accionariat de Promotora Bali imputa al caspretoria.

Bàrbara ha dit...

Benvolgut,
si mires la moció que cito veuràs que per a nosaltres no tenim prou amb el que han fet, però ens alegrem que per fi comencin a fer-hi alguna cosa. Tot i que desconeixia les tarifes, sincerament, així que agraeixo la informació i la tinc present per seguir treballant-hi.
Cordialment,
Bàrbara Lligadas
Candidata a l'alcalia per Esquerra