diumenge, 13 de març del 2011

Necessitem l'hospital

L’ampliació de l’hospital de Viladecans és imprescindible per assegurar la qualitat de vida a què tenim dret, no només els habitants de la nostra ciutat, sinó també els de les altres poblacions que se’n serveixen, és a dir, Gavà, Castelldefels, Sant Climent i Begues. És una necessitat des de ja fa molts anys, i que cada cop és més urgent. No podem continuar amb aquesta situació de col·lapse, d’amuntegament, de llistes d’espera inacabables, les més llargues de Catalunya.
De fet, el projecte d’ampliació de l’hospital, que inclou entre altres coses ampliar el nombre de llits almenys fins al triple dels actuals, està ja en la fase final d’elaboració, i els compromisos de la Generalitat amb aquesta obra tan bàsica eren ja ferms. Però ara han començat a córrer rumors que això s’atura. I si s’aturés seria un desastre.
L’ampliació no pot estar en discussió. Simplement perquè tenir un hospital en condicions i que s’adigui a la població que ha d’atendre és una necessitat prioritària. I amb aquesta necessitat, no s’hi val a jugar.
Al darrer Ple Municipal, del passat 24 de febrer, tots els grups polítics, unànimament, van aprovar una moció reclamant que la Generalitat de Catalunya mantingui els compromisos adquirits i dugui a terme les actuacion previstes per a la realització de les obres de l’hospital amb caràcter prioritari i amb el termini més breu possible. Nosaltres, des d’aquestes pàgines, ens adherim a la moció, i donem des d’ara suport, també, a qualsevol altra actuació que calgués dur a terme per aconseguir-ho.