dimecres, 16 de març del 2011

Les propostes d'ICV-EUiA Viladecans a la crisi

La crisi estarà present en gran part o en la totalitat dels propers quatre anys. Cal lluitar en tots els fronts, però sense deixar de mirar la nostra gent: la gent que viu a Viladecans. Ara hi ha més gent que ho passa malament. Cal reforçar els seus recolzaments, els serveis comunitaris, alhora que promoure el voluntariat i la participació per millorar la cohesió social.
Hi ha molta gent que busca feina i no en troba. Cal reforçar la formació i promoure l’ocupació, estimulant sectors de futur com les energies renovables.
La lluita contra la crisi ha de servir per aprendre a gestionar els recursos amb més austeritat, amb criteris d’eficiència social, també des de la gestió municipal. Exigeix tenir ambicions més domèstiques que en el passat, més arran de terra, netejar millor, il·luminar més amb menys, escoltar més, explicar més, amb voluntat de fer pedagogia ciutadana. Exigeix aprendre a estimular i aprofitar el talent personal i col·lectiu de la gent de Viladecans. Exigeix canviar el xip.
José Luis Atienza